Γιατί χιλιάδες επιβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμο – μαμούθ για εισιτήριο

Πρέπει να καταβάλλουν την οφειλή πριν πάει στην εφορία

Πρόστιμο – μαμούθ για τη μη επικύρωση εισιτηρίων σε αστικό λεωφορείο κινδυνεύουν να πληρώσουν χιλιάδες επιβάτες.

Όπως αναφέρει ο ΟΑΣΘ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης), έχουν επιβληθεί πρόστιμα για μη επικύρωση εισιτηρίων από το 2017 μέχρι και το 2021 σε πάνω από 12.000 επιβάτες, οι οποίοι δεν έχουν τακτοποιήσει την οφειλή τους.

Πυρκαγιές: Πρόστιμο για παράβαση απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δάση, πάρκα

Η οφειλή ανέρχεται στο 60πλάσιο του εισιτηρίου, δηλαδή θα είναι από 27 ευρώ (για μειωμένο εισιτήριο μιας μετακίνησης) έως 108 ευρώ για κανονικό εισιτήριο 4 μετακινήσεων εντός 2 ωρών.

Έρχονται τα ψηφιακά πρόστιμα με smartphones για τις συγκοινωνίες

Εφόσον δεν καταβληθούν τα πρόστιμα, ο ΟΑΣΘ θα στείλει τις οφειλές, βάσει νόμου, στις εφορίας, όπου θα βεβαιωθούν ως δημόσια έσοδα και θα πανταπλασιαστούν.

Έτσι, οι οφειλές θα γίνουν από 135 ευρώ έως 540 ευρώ.

«Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να έρθουν στα γραφεία του Οργανισμού άμεσα, για την εξόφληση αυτών των προστίμων, ώστε να αποφύγουν τις περιπέτειες και την περαιτέρω επιβάρυνση. Υπενθυμίζουμε ότι αποτελεί δέσμια υποχρέωση του Οργανισμού η είσπραξη των προστίμων και κατά συνέπεια η αποστολή τους στην Εφορία. Δηλαδή δεν είναι στη διακριτική μας ευχέρεια, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι από το νόμο να το πράξουμε», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top