Φυσικό αέριο: Διπλασιάζεται η επιδότηση για τον Απρίλιο

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - Τι ισχύει για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Σε συμφωνία για την παράδοση 50 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου ήρθε η ΕΕ με τις ΗΠΑ

Το διπλασιασμό της επιδότησης για το φυσικό αέριο τον Απρίλιο αποφάσισε η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ενημέρωσε με επιστολή τις εταιρείες προμήθειας φυσικού αερίου, ότι η κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα διαμορφωθεί τον Απρίλιο σε 40 ευρώ ανά θερμική MWh, από 20 ευρώ ανά θερμική MWh τον Μάρτιο. 

Επάρκεια τροφίμων: Γιατί μπήκε πλαφόν στο ηλιέλαιο

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι όλοι οι οικιακοί καταναλωτές, που ανέρχονται σε 540.000, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και όλοι οι εμπορικοί και βιομηχανικοί καταναλωτές, ανεξαρτήτως μεγέθους, κύκλου εργασιών και αριθμού εργαζομένων, εκτός από τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας. 

Στα 72 ευρώ η επιδότηση ρεύματος – Επιπλέον 20 ευρώ για το φυσικό αέριο

Φυσικό αέριο: Τι θα κάνει η Ελλάδα αν διακόψει η Ρωσία τη τροφοδοσία

Παράλληλα, συνεχίζεται και τον Απρίλιο η έκπτωση που προσφέρει η ΔΕΠΑ Εμπορίας, η οποία θα διαμορφωθεί σε 30 ευρώ ανά θερμική MWh για τους οικιακούς καταναλωτές και σε 15 ευρώ ανά θερμική MWh για τη βιομηχανία και τα νοσοκομεία που προμηθεύονται φυσικό αέριο από την επιχείρηση.

Φυσικό αέριο: Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα της απαίτησης πληρωμής σε ρούβλια

Το συνολικό ύψος των μέτρων στήριξης των καταναλωτών φυσικού αερίου για τον Απρίλιο, συμπεριλαμβανομένης της έκπτωσης που προσφέρει η ΔΕΠΑ Εμπορίας, θα ανέλθει σε 88,74 εκατ. ευρώ από 63 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο.

Επιταχύνονται οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα

Το μέτρο θα αξιολογείται σε μηνιαία βάση και η μοναδιαία τιμή της επιδότησης θα προσαρμόζεται ανάλογα με τη διακύμανση των τιμών του φυσικού αερίου στις διεθνείς αγορές.

Σταϊκούρας: Ανάγκη για κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση

Την ανάγκη για μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στη σημερινή τονίσει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε δήλωσή του, μετά το σημερινό Ecofin που διεξήχθη στο Λουξεμβούργο.

«Κανένα ευρωπαϊκό κράτος-μέλος δεν μπορεί από μόνο του να την αντιμετωπίσει, ούτε να καλύψει το κόστος, που αυτή συνεπάγεται», σημείωσε ο ΥΠΟΙΚ.

Όπως εξήγησε, «απαιτείται συντονισμένη, άμεση, τολμηρή ευρωπαϊκή δράση και αντίδραση, ώστε να αντιμετωπιστούν, με αποτελεσματικότητα και αλληλεγγύη, οι συνέπειες της κρίσης, αλλά κυρίως η ίδια η κρίση».

Αναφορικά με τις επιπτώσεις για την Ελλάδα, ανέφερε ότι η κρίση αυτή «πλήττει, αλλά δεν εκτρέπει την οικονομία μας. “Θολώνει” τα επιτεύγματα και τις ευοίωνες προοπτικές της χώρας, αλλά δεν καταστρέφει τη διεθνώς καλή εικόνα της».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top