«Φωτιά» στις τιμές των καυσίμων και στις αγορές λόγω Ουκρανίας  

Ξεπέρασε τα 118 ευρώ το βαρέλι η διεθνής τιμή του πετρελαίου! 

«Φωτιά στις αγορές» έχει βάλει ο πόλεμος στην Ουκρανία εκτοξεύοντας στα ύψη τις τιμές της ενέργειας. Το θέμα συζήτησε ο πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, ενώ από την Τρίτη τίθεται σε ισχύ όριο στο κέρδος από την πώληση τροφίμων, καυσίμων και φαρμάκων. 

Μητσοτάκης: Θα στείλουμε στρατό σε κράτη του ΝΑΤΟ αλλά εφόσον ζητηθεί   

Στις ανώτερες τιμές ημέρας η τιμή του πετρελαίου (brend)  ξεπέρασε  τα 118 δολάρια το βαρέλι, ενώ το φυσικό αέριο πλησίασε  τα 200 ευρώ η μεγαβατώρα! 

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη – Σίσι για την επίσπευση της ηλεκτρικής διασύνδεσης

Όλα αυτά επιβαρύνουν τις τιμές στο ρεύμα και ο Πρωθυπουργός  είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με  τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι κατά την διάρκεια της οποία σχεδίασαν με τους συνεργάτες τους την επίσπευση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας Αιγύπτου.
«Η Ελλάδα και η Αίγυπτος έχουν να παίξουν σημαντικό ρόλο σε αυτό το νέο περιβάλλον χάρη στις δυνατότητές τους και στη στρατηγική τους θέση. Είμαστε οι φυσικές γέφυρες ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αφρική» τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Πλαφόν στο περιθώριο κέρδους

Με νέα διάταξη στη Βουλή μπαίνει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα. Δε θα πρέπει να ξεπερνά το μεικτό κέρδος που καταγράφηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Κατατέθηκε στη Βουλή η διάταξη για τον καθορισμό πλαφόν στις τιμές 

Τίθεται σε ισχύ από την Τρίτη ως τα τέλη Ιουνίου και περιλαμβάνει πρόστιμα έως 1 εκατομμύριο ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top