«Φωτιά» στις τιμές πετρελαίου - φυσικού αερίου βάζει η κρίση στην Ουκρανία 

Στα υψηλότερα επίπεδα 7ετίας το πετρέλαιο, 400% αύξηση στο φυσικό αέριο!  

«Φωτιά» στις διεθνείς τιμές των καυσίμων και στις τσέπες των καταναλωτών, έβαλαν τα γεωπολιτικά παιχνίδια στην Ουκρανία. Μεγάλες είναι, όμως, οι ευθύνες και των Ευρωπαίων, που ξεκίνησαν στα «τυφλά» την «πράσινη μετάβαση», όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ του, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o οικονομικός συντάκτης Γιώργος Παππούς.  


Δένδιας για Ουκρανία: Να προστατέψουμε τους Έλληνες και στις δύο πλευρές     

Το γεωπολιτικό παιχνίδι ισχύος στην πλάτη της Ευρώπης είναι ανελέητο. Οι Αμερικανοί επιδιώκουν να μπλοκάρουν την ενεργειακή μονοκρατορία του ρωσικού φυσικού αερίου και ως αντίβαρο στις ελλείψεις που παρατηρούνται από την αρχή του χειμώνα, πέφτουν στην αγορά ποσότητες- ρεκόρ φυσικού αερίου LNG, το οποίο έχει, όμως, υπερτριπλάσια τιμή! Αποτέλεσμα του «πολέμου»; Η τιμή του πετρελαίου «πέταξε» προς τα 100 δολάρια, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 7ετίας, το φυσικό αέριο πωλείται 400% ακριβότερα από πέρσι και οι καταναλωτές πρέπει να πληρώνουν μια περιουσία για να μετακινούνται, να ζεσταίνονται και να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. 

Ουκρανία: Συνεδριάζουν οι ΥΠΕΞ της ΕΕ για κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ενδεικτική είναι η απειλή που εκτόξευσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Μεντβέντεφ, όταν οι Γερμανοί υπό την πίεση της Ουάσιγκτον, ανακοίνωσαν το «πάγωμα» του Nord Stream 2. 

«Καλωσήλθατε στο νέο, "γενναίο" κόσμο, όπου οι Ευρωπαίοι πολύ σύντομα θα πρέπει να πληρώνουν 2.000 ευρώ για 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου» έγραψε στο twitter ο Μεντβέντεφ.  

Η λιανική τιμή των καυσίμων επιβαρύνεται από την υψηλή φορολογία

Και σαν να μην έφτανε το «ράλι»  των διεθνών τιμών, η υψηλή φορολογία στα καύσιμα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους καταναλωτές. Από τα 1.88 ευρώ της τιμής στην αντλία, οι οδηγοί πληρώνουν πάνω από 1 ευρώ σε φόρους και τέλη! 

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ: Τι συζητήθηκε για την ενεργειακή επάρκεια

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Ευρωπαίοι κήρυξαν με... τυμπανοκρουσίες την «πράσινη μετάβαση», χωρίς την παραμικρή προετοιμασία για το «τσουνάμι» που ερχόταν, αφήνοντας, μάλιστα, τα αμερικανικά κερδοσκοπικά funds να εκτινάσσουν τις τιμές ρύπων στα 90 ευρώ και να βάζουν «φωτιά» στο ενεργειακό κόστος. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top