«Κουπόνι τροφίμων»: Τα σενάρια για το έκτακτο επίδομα – Ποιους θα αφορά

Απομακρύνεται η μείωση του ΦΠΑ

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη δημοσιονομική πολιτική που ασκούμε», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Ενίσχυση των χαμηλότερων εισοδημάτων με ένα έκτακτο επίδομα, στη λογική του κουπονιού για αγορά τροφίμων, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο για να αντιμετωπίσει το κύμα ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά.

Αν και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, άφησε προ ημερών «παράθυρο» για ενδεχόμενο μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, φαίνεται πως η μείωση του φόρου απομακρύνεται, καθώς δε θεωρείται καθόλου σίγουρο ότι η μείωση θα πάει στους πολίτες και δε θα χαθεί στην εφοδιαστική αλυσίδα.

«Παράθυρο» για επίδομα τροφίμων - Ποια είναι τα κριτήρια

Ακρίβεια: Τα τρία μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «κουπόνι αγοράς τροφίμων» θα δοθεί, εάν τελικά πάρει το «πράσινο» φως, με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ενώ εκτιμάται πως θα δοθεί πριν το Πάσχα (τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου).

Προς αυτή την κατεύθυνση, τη στήριξη των πιο ευάλωτων νοικοκυριών, κινήθηκαν και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Πέρα από τη συνέχιση στήριξης σε ό,τι αφορά την ενέργεια, έχουμε πλήρη συναίσθηση και γνώση ότι υπάρχουν κοινωνικά στρώματα που πιέζονται και θα πιέζονται πολύ περισσότερο, όσο κρατούν οι ανατιμήσεις. Στοχευμένα, η Κυβέρνηση θα παράσχει υποστήριξη εκεί που πρέπειχωρίς να κινδυνεύσουμε να ρίξουμε τη χώρα στα βράχια», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1.

Απίστευτο: Στα αζήτητα 269 εκατομμύρια ευρώ από επιστροφές φόρου

Το μοντέλο που εξετάζεται είναι αυτό που εφαρμόστηκε τα Χριστούγεννα, όταν δόθηκε έκτακτο «δώρο Χριστουγέννων» σε περισσότερους από 600.000 χαμηλοσυνταξιούχους, και διπλό επίδομα στους διακούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Έρχεται νέα μείωση στον φόρο εισοδήματος

Σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμαίνεται στα 100 ευρώ, χωρίς να αποκλείεται να φτάσει και τα 150 ευρώ.

Ήδη, αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν λάβει πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Βέλγιο, η Γερμανία, η Γαλλία και η Αυστρία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top