Άρχισε η «μάχη της βασιλόπιτας»  – Ποιες είναι οι τιμές

 Οι αυξήσεις σε ρεύμα και πρώτες ύλες έφεραν ανατιμήσεις  

Ξεκίνησε η «μάχη της βασιλόπιτας» σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία. Οι τιμές είναι τσουχτερές,  παρότι οι επιχειρηματίες προσπαθούν να απορροφήσουν  τις αυξήσεις.

Σήμερα οι φούρνοι έβγαλαν τις πρώτες πρωτοχρονιάτικες πίτες προσφέροντας πληθώρα επιλογών.  

Bασιλόπιτα με spread φουντουκιού

«Είναι οι πρώτες μας βασιλόπιτες. Είναι το παραδοσιακό μας κέικ με επικάλυψη σοκολάτας, λευκής σοκολάτας με άχνη. Με καραμέλα, με καρύδια και το παραδοσιακό μας τσουρέκι. Με φλουρί; Εννοείται» δηλώνει στην κάμερα του Star η ιδιοκτήτρια αρτοποιείου Αθανασία Θεοχάρη.     

Οι αυξήσεις όμως στην τιμή του ρεύματος και στις πρώτες ύλες φέρνουν ανατιμήσεις, με την τιμή της βασιλόπιτας φέτος να κυμαίνεται από τα 11 μέχρι τα 16 ευρώ.  

«Πόλεμος» για τη βασιλόπιτα των 12.000 ευρώ – Βορίδης: Θα τα πληρώσω εγώ

«Οι πρώτες ύλες έχουν μεγάλη άνοδο στις τιμές όμως παρόλα αυτά και φέτος θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τις τιμές μας όπως πέρσι, να μπορεί να έρθει κάθε άνθρωπος να ευχαριστηθεί» επισημαίνει η κυρία Θεοχάρη 

Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΕΛΚΑ η αύξηση της τιμής στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων είναι γύρω στο 5%. Ωστόσο, η βασιλόπιτα δεν θα λείψει σχεδόν από κανένα σπίτι αφού οι περισσότεροι περιμένουν το φλουρί για ένα καλύτερο νέο έτος. Τι ζητούν οι πιο πολλοί; Υγεία και ελευθερία... 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top