Κοινωνικό μέρισμα: Ανακοίνωσε την έκτακτη ενίσχυση ο Χατζηδάκης 

Ποιο είναι το εισοδηματικό όριο για να το λάβουν οι συνταξιούχοι  

Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, γνωστή μέχρι πρόσφατα και ως κοινωνικό μέρισμα, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα στη Βουλή ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε εφαρμογή και της σχετικής προαναγγελίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χατζηδάκης: Ποια επιδόματα θα δοθούν πριν τα Χριστούγεννα;

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης για τη σχετική τροπολογία που κατέθεσε, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ θα χορηγηθεί «σε όσους έχουν ανάγκη», δηλαδή  χαμηλοσυνταξιούχους, αναπήρους και ανασφάλιστους υπερήλικες.

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Προσαυξάνεται στο διπλάσιο τον Δεκέμβριο! 

Επιπλέον θα χορηγηθεί στις ευάλωτες κοινωνικές το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.  

Κοινωνικό μέρισμα 2021: Πώς και με ποια ονομασία θα καταβληθεί φέτος 
 

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανέφερε επίσης ότι την έκτακτη ενίσχυση «θα πάρουν όλοι οι συνταξιούχοι με σύνταξη μέχρι 7.200 ευρώ και οικογενειακό όριο εισοδήματος τις 14.400 ευρώ.   

 Όσον αφορά το πώς ακριβώς και πότε θα γίνει η καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε από το βήμα της Βουλής: 

«Γίνεται αγώνας δρόμου του ΕΦΚΑ και της ΑΑΔΕ για να προσδιοριστούν οι τελικοί δικαιούχοι και να γίνουν οι τελικές διασταυρώσεις. Αν θα γίνει σε μια πληρωμή, με τη σύνταξη του Ιανουαρίου ή σε μια ενδιάμεση, θα ανακοινωθεί  σύντομα».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top