Χατζηδάκης: Ποια επιδόματα θα δοθούν πριν τα Χριστούγεννα;

Ρεκόρ έκδοσης συντάξεων για το 2021

Ο Κωστής Χατζηδάκης για τις συντάξεις και τα επιδόματα που θα δοθούν πριν τα Χριστούγεννα/ ΣΚΑΙ (27/11)

H έκδοση συντάξεων θα σημειώσει ρεκόρ για το 2021, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας. Ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ σημειώσε πως φέτος οι συντάξεις ξεπερνούν τις 200.000, ενώ ανέλυσε ποια επιδόματα θα δοθούν πριν τα Χριστούγεννα. 

«Από τον Συνήγορο του Πολίτη προκύπτει ότι το 48% των παραπόνων σε όλο το Δημόσιο αφορά στον ΕΦΚΑ. Και αυτό το αλλάζουμε. Δεσμεύομαι ότι μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2022 θα έχει αντιμετωπιστεί πλήρως το θέμα απονομής συντάξεων», είπε χαρακτηριστικά. 

Κοινωνικό μέρισμα 2021: Πώς και πότε θα δοθούν τα χρήματα

«Αυτή τη στιγμή, έχουμε πέσει στις 90.000 εκκρεμείς συντάξεις. Δεν έχουμε το περιθώριο να συνεχιστούν αυτές οι καθυστερήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, θα φέρουμε σύντομα ένα νομοσχέδιο που θα κάνει τον ΕΦΚΑ πιο αποτελεσματικό και πιο κοινωνικό», πρόσθεσε. 

Σχετικά με το έκτακτο επίδομα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι «λόγω της κρίσης που έχει δημιουργηθεί στην αγορά της ενέργειας και της πρόσθετης επιβάρυνσης στα νοικοκυριά, ο πρωθυπουργός  αποφάσισε να προχωρήσει στις πρόσθετες παροχές και είναι πραγματικά στο όριο αντοχών του προϋπολογισμού». 

Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε ότι αποφασίστηκε να το λάβουν οι υγειονομικοί που μάχονται καθημερινά με τον κορωνοϊό, οι μικροσυνταχιούχοι που πιέζονται και οι ΑμεΑ: «Στα επιδόματα που θα δοθούν τώρα, πριν από τα Χριστούγεννα, είναι και η διπλή καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που αφορά στους ανθρώπους εκείνους που είναι οι φτωχότεροι μέσα στην κοινωνία», συμπλήρωσε. 

Έκτακτο μέρισμα τα Χριστούγεννα: Ποιοι και πόσα θα πάρουν

Ερωτηθείς αν θα λάβουν το επίδομα και όσοι παίρνουν προσωρινή σύνταξη, δήλωσε ότι οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν αυτή την εβδομάδα με νομοθετική πρωτοβουλία των συναρμόδιων υπουργείων, Εργασίας και Οικονομικών. «Το 
επίδομα θα υπολογιστεί με βάση την κύρια σύνταξη κι όχι την επικουρική» ξεκαθάρισε. 

Σχετικά με τα αναδρομικά, ο υπουργός Εργασίας είπε : «Χθες πληρώθηκαν 12.500-13.000 συνταξιούχοι που συνταξιοδοτήθηκαν μετά το 2016 και 16.500 ακόμα άτομα θα τα λάβουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Μένουν κάποιες εκκρεμότητες στο 1/10 των παλαιών συνταξιούχων. Από αυτούς θα έχει κλείσει μέχρι τέλος του έτους και το μισό θα μείνει για αργότερα, καθώς απαιτείται χειρόγραφη διαδικασία. Πάντως, μέχρι το τέλος του έτους το 95% των συνταξιούχων θα έχει καλυφθεί». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top