Κοινωνικό μέρισμα 2021: Πώς και πότε θα δοθούν τα χρήματα

Έως 900 ευρώ το έκτακτο «δώρο Χριστουγέννων» σε ευάλωτα νοικοκυριά

Δε θα χρειαστεί καμία επιπλέον αίτηση από τους δικαιούχους αλλά είναι κάτι που θα συμβεί αυτόματα, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου

Έκτακτο «δώρο Χριστουγέννων» έως 900 ευρώ θα λάβουν χιλιάδες δικαιούχοι τον Δεκέμβριο.

Βάσει των όσων είχε εξαγγείλει πρόσφατα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα δοθεί έως έκτακτη βοήθεια, εν είδει κοινωνικού μερίσματος, στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος διπλή δόση τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι ωφελούμενοι θα είναι σχεδόν 500.000, καθώς εντάσσονται για πρώτη φορά, άστεγοι και γυναίκες, γυναίκες θύματα βίας που ζουν σήμερα σε ξενώνες φιλοξενίας.

Έκτακτο μέρισμα τα Χριστούγεννα: Ποιοι και πόσα θα πάρουν

Όπως είπε, εξάλλου, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, δε θα χρειαστεί καμία επιπλέον αίτηση από τους δικαιούχους αλλά είναι κάτι που θα συμβεί αυτόματα.

Η πρώτη δόση θα καταβληθεί στις 15 Δεκεμβρίου, ενώ η δεύτερη στις 30 Δεκεμβρίου.

Τα ποσά για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ανέρχεται σε 200 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό. Τον Δεκέμβριο θα είναι 400 ευρώ, με την έκτακτη καταβολή.

ΟΠΕΚΑ: Γιατί κινδυνεύουν να χάσουν τα επιδόματα χιλιάδες δικαιούχοι

Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού θα υπάρξει προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ.

Για νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη, καταβάλλεται συνολικά ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ. Με τη διπλή καταβολή του Δεκεμβρίου το ποσό θα φτάσει τα 600 ευρώ

Ως ανώτατο όριο του εγγυημένου ποσού ορίζονται τα 900 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού. Αρα, με την καταβολή του Δεκεμβρίου, οι εν λόγω δικαιούχοι θα λάβουν επιπλέον 900 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top