Κοινωνικό μέρισμα 2021: Πώς και με ποια ονομασία θα καταβληθεί φέτος 

«Μέτρα έκτακτης ανάγκης» θα δοθούν στο τέλος του έτους      

Το ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (15/11/2021) για τα μέτρα υπέρ των ευάλωτων νοικοκυριών    

Ορθάνοικτο είναι το ενδεχόμενο -  αν και δε θα ονομάζεται κοινωνικό μέρισμα - να καταβληθεί εφάπαξ ενίσχυση στο τέλος του έτους, σύμφωνα με ανώτερη κυβερνητική πηγή. 

Έκτακτο μέρισμα τα Χριστούγεννα: Ποιοι και πόσα θα πάρουν

Η ενίσχυση δε θα λέγεται «μέρισμα»,  καθώς λόγω της πανδημίας έχουμε θηριώδες έλλειμμα, αλλά  θα δοθεί με την ονομασία «μέτρα έκτακτης ανάγκης». Παρά το έλλειμμα στο 10μηνο καταγράφεται υπέρβαση φορολογικών εσόδων ύψους 1,2 δισ. ευρώ και συγκράτηση δαπανών κατά 390 εκατ. ευρώ που επιτρέπει να δοθεί η οικονομική ενίσχυση. 

Υπενθυμίζεται ότι έχει ανακοινωθεί ήδη πως προσαυξάνεται στο διπλάσιο για το Δεκέμβριο η μηνιαία εισοδηματική ενίσχυση για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ). 

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Προσαυξάνεται στο διπλάσιο τον Δεκέμβριο!  

Για πρώτη φορά θα υπάρξει σύσταση στις επιχειρήσεις να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στην τιμολογιακή τους πολιτική, δηλαδή να απορροφήσουν το κόστος από τις αυξήσεις στην ενέργεια, με τη βάσιμη προσδοκία ότι έρχονται καλύτερες ημέρες και να αποφευχθούν πληθωριστικές πιέσεις. Ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα στήριξης, πέρα από την πεντάμηνη απαλλαγή τους από τις χρεώσεις ΥΚΩ στο ρεύμα 

Όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης, προς το βράδυ θα ανοίξει η πλατφόρμα, ενώ από στιγμή σε στιγμή εκδίδεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση. Για πρώτη φορά θα πάρουν επίδομα θέρμανσης και οι κάτοικοι σε Κοζάνη, Σέρρες, Φλώρινα, Πτολεμαϊδα οι οποίοι ως τώρα καλύπτονταν από την τηλεθέρμανση. 

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα – Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top