Γεωργιάδης: Τι είπε για την αύξηση στο επίδομα θέρμανσης

Επανέλαβε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μέτρων στήριξης και το 2022

Άδωνις Γεωργιάδης

Στην εκτίμηση ότι η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης καλύπτει την αύξηση της τιμής του πετρελαίου προχώρησε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ επανέλαβε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μέτρων στήριξης και το 2022.

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές

Συγκεκριμένα σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν μέτρα προστασίας και το 2022 απάντησε ότι «τα μέτρα που έχουμε θεσπίσει είναι μέτρα για το 2021, τα μέτρα για το έτος 2022 θα υπάρχουν στον επόμενο προϋπολογισμό. Εάν με ρωτάτε, αν θα είναι η κυβέρνηση ευαίσθητη με τα προβλήματα των ανθρώπων το 2022, όπως ήταν το 2020 και το 2021, απαντώ φυσικά θα είναι».

«Ποια είναι διαφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης από το 2019 στο 2021 - δεν λέω στο 2020 γιατί αυτή τη χρονιά είχαμε διεθνώς τις χαμηλότερες τιμές της ιστορία του πετρελαίου λόγω της καραντίνας- η διαφορά είναι 20%. Έρχεται το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης κι αυξάνεται κατά 25% για να καλύψει ακριβώς τη διαφορά μεταξύ 2019 και 2021» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε «ακόμα διευρύναμε και τα κριτήρια, δηλαδή είναι και υψηλότερο το επίδομα για αυτούς που το δικαιούνταν και περισσότεροι αυτοί που το δικαιούνται. 'Αρα λοιπόν καλύπτουμε για αυτούς που πράγματι έχουν οικονομικό πρόβλημα το σύνολο της αύξησης μεταξύ 2019 και 2021».

Σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή, το πακέτο μέτρων 500 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση υπερκαλύπτει τις αυξήσεις από τις τιμές της ενέργειας για τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όσον αφορά την ακρίβεια στις πρώτες ύλες ο κ. Γωργιάδης ανέφερε πως η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι μετά τις γιορτές θα αποκλιμακωθεί η κατάσταση, ενώ για την ενέργεια εκτίμησε ότι θα κρατήσει λίγο παραπάνω, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι το συγκεκριμένο θέμα συνδέεται και με πολιτικούς λόγους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top