Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τις οφειλές της πανδημίας

Θα αφορά τα κορωνο-χρέη που δημιουργήθηκαν τους τελευταίους 15 μήνες

Νέα, ευνοϊκή ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Open, έχει ήδη ξεκινήσει η σχετική συζήτηση με τους Θεσμούς, στο πλαίσιο της 11ης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ρύθμιση θα αφορά τις οφειλές της περιόδου των 15 μηνών της πανδημίας, τα λεγόμενα «κορωνο - χρέη».

Ρύθμιση χρεών σε έως 420 δόσεις και «κούρεμα» οφειλής

Πρόκειται για τις οφειλές οι οποίες έχουν αναβληθεί για το 2022 ενώ δεν αποκλείεται στη νέα ρύθμιση να ενταχθούν και άλλα χρέη νοικοκυριών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία.

Ρύθμιση χρεών με «κούρεμα» οφειλών έως 80%

«Έχουμε ένα συνολικό σχέδιο για τις οφειλές των τελευταίων 15 μηνών», είπε ο ΥΠΟΙΚ.

Θετικές οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, εκτιμώντας ότι το 2021 θα καλύψει σημαντικό μέρος των απωλειών του 2020.

Όπως είπε, η πρόβλεψη για ανάκαμψη είναι φέτος 3,6%, σημειώνοντας πως υπάρχει και άλλες εκτιμήσεις, οι οποίες ανεβάζουν τον πήχη στο 5%.

Πανδημία: Νέα μέτρα στήριξης 4,5 δισ. ευρώ το β’ εξάμηνο του 2021

Απαντώντας στο εάν να συνεχιστούν τα κρατικά μέτρα στήριξης, σε μία περίπτωση που υπάρξει και τέταρτο κύμα της πανδημίας, ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι το κράτος αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση και αυτό θα συνεχίσει να κάνει.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, τα ταμειακά διαθέσιμα του Κράτους ανέρχονται σε 34,5 δισ. ευρώ.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι σήμερα η κύρια ευθύνη του κράτους είναι να πείσει τους πολίτες ότι ο εμβολιασμός είναι η ασπίδα για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top