Πανδημία: Νέα μέτρα στήριξης 4,5 δισ. ευρώ το β’ εξάμηνο του 2021

Σταϊκούρας: Είμαστε έτοιμοι ακόμη για το πιο ακραίο σενάριο

Νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, για το δεύτερο εξάμηνο του 2021, ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο.

Τα μέτρα, όπως τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας, θα είναι απολύτως στοχευμένα και θα σκοπεύουν στη στήριξη μόνο των τομέων της οικονομίας που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη και για το πιο ακραίο σενάριο εξέλιξη της πανδημίας», είπε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Υπουργικό Συμβούλιο: Μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις με το Σχέδιο Ανάκαμψης

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τέταρτου κύματος κορωνοϊού το φθινόπωρο και την οικονομική ετοιμότητα της κυβέρνησης, ο υπουργός επεσήμανε ότι «ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι και για το πιο ακραίο σενάριο. Έχουμε ενισχύσει στα δύο χρόνια διακυβέρνησης το ταμείο της χώρας με 41 δισεκ. ευρώ».

Συμπλήρωσε δε, πως «υπάρχει δημοσιονομική ευελιξία και αυτή έχει επεκταθεί και το 2022. Θα επανερχόμαστε το 2022 και το 2023 σε δημοσιονομική ισορροπία. Το πρωτογενές πλεόνασμα των επομένων ετών θα προέρχεται από την ανάπτυξη».

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τις επικουρικές συντάξεις, η οποία, όπως είπε, «έχει στόχο τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».

«Αυτήν τη στιγμή οι νυν εργαζόμενοι με τις εισφορές τους πληρώνουν τους νυν συνταξιούχους. Η κυβέρνηση έρχεται και προτείνει σε ένα κομμάτι των συντάξεων, στις επικουρικές, και μόνο για τους νέους εργαζόμενους (από το 2022) να δημιουργήσουν τον δικό τους “κουμπαρά”. Θα εξασφαλίζονται έτσι υψηλότερες συντάξεις, όπως αποδεικνύεται παγκοσμίως, για τους νέους ασφαλισμένους», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Πρόσθεσε μάλιστα πως «απαιτείται ασφαλιστική μεταρρύθμιση με ασφάλεια για τους νυν συνταξιούχους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top