Άνοιγμα τουρισμού: Έτοιμη η Ελλάδα για να υποδεχθεί τουρίστες από τη Ρωσία 

Τι δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης από τη Μόσχα    

Χάρης Θεοχάρης Μόσχα
Ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης συναντήθηκε στη Μόσχα με την επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού της Ρωσίας 

Έτοιμη είναι η Ελλάδα και για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού με ασφάλεια στους Ρώσους πολίτες, όπως δήλωσε ο  Υπουργός Τουρισμού  Χάρης Θεοχάρης από τη Μόσχα, όπου συναντήθηκε με την επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού της Ρωσίας Zarina Valeriyevna Doguzova. 

Lockdown: Τα self-tests «κλειδί» για άνοιγμα εστίασης και τουρισμού

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την κυρία Doguzova μια σειρά από ζητήματα σχετικά με το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού το 2021 και με τις προϋποθέσεις υποδοχής των Ρώσων ταξιδιωτών στη χώρα μας.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση με την κυρία Zarina Doguzova, ο κ. Χάρης Θεοχάρης επισήμανε συγκεκριμένα:  

Οι Βρετανοί ξανάρχονται... στο Ιόνιο - Τι θα κάνουν φέτος οι Έλληνες;

«Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού. Σε αυτό το σχέδιο περιλαμβάνεται το άνοιγμα προς συγκεκριμένες χώρες, όπως η Ρωσία. Mε την κυρία Zarina Doguzova είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία. Εξετάσαμε το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού σε όλο του το εύρος, το πώς ακριβώς θα γίνει, τα δικά μας συστήματα, τα αντίστοιχα συστήματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ.λπ. Θεωρώ ότι, με εντατική δουλειά στο επόμενο διάστημα, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν το ασφαλές άνοιγμα και, γιατί όχι, τις ροές που δεν είχαμε πέρσι. Έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι η χώρα μας ανοίγει τις πύλες της στον τουρισμό από τις 14 Μαΐου και εξής. Το σύστημά μας έχει αρκετά σημεία τα οποία έχουν περιγραφεί ήδη, τις λεγόμενες 5 γραμμές άμυνας και, συνεπώς, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που το άνοιγμα θα είναι ασφαλές και για όσους φιλοξενούμε και για τους Έλληνες πολίτες. Βεβαίως, παραμένουμε σε συνεχή επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους, με τις υπόλοιπες υπηρεσίες, για να σιγουρέψουμε ότι οι συνθήκες είναι τέτοιες που θα επιτρέψουν να υλοποιήσουμε το άνοιγμα με ασφάλεια. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε τους πολίτες των δύο χωρών να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους -είτε οι Ρώσοι στην Ελλάδα είτε οι Έλληνες στη Ρωσία».

Θεοχάρης: Ο τουρισμός και οι χερσαίες διαβάσεις θα ανοίξουν στις 14 Μαΐου

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 14/5/2021    

Πριν από τη συνάντηση με την επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού της Ρωσίας, ο Υπουργός Τουρισμού παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο ITAR-TASS. Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τουρίστες από τη Ρωσία με ασφάλεια για την υγεία τους. Στην Ελλάδα αποδείξαμε πέρυσι ότι η πανδημία δεν αποκλείει τον ασφαλή τουρισμό. Το καλοκαίρι του 2020 καταφέραμε να ανοίξουμε τα σύνορά μας για τους τουρίστες, με τρόπο τέτοιο ώστε να επιτευχθεί ισορροπία ανάμεσα στη διασφάλιση της υγείας επισκεπτών και πολιτών αφ’ ενός και αφ’ ετέρου στη δυνατότητα των ανθρώπων να ταξιδεύουν και να απολαμβάνουν τις διακοπές τους. Για το 2021 η Ελλάδα διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο μας επιτρέπει να διασφαλίσουμε ότι με την άρση τόσο των εσωτερικών περιορισμών, όσο και αυτών για τους επισκέπτες του εξωτερικού, θα επιτύχουμε τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της υγείας των τουριστών».

Ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό: Τι συζητούν οι χώρες της Ε.Ε;

Πιο συγκεκριμένα, σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση και το επικείμενο άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού στις 14 Μαΐου, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα καλυτερεύει από ημέρα σε ημέρα. Έχουμε περάσει την κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας και αναμένουμε περαιτέρω βελτίωση, ως απόρροια των πολύ αυστηρών μέτρων που η χώρα μας έχει εφαρμόσει όλο το προηγούμενο διάστημα, έχοντας ως σύμμαχο σταδιακά και τον καλό καιρό. Οι εμβολιασμοί προχωρούν με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς ενώ διαθέτουμε πλέον σε επάρκεια τα γρήγορα και φθηνά ‘rapid tests’. Προσκαλούμε όποιον το επιθυμεί, να έρθει και να διαπιστώσει το πώς η χώρα μας τα καταφέρνει όλο αυτό το διάστημα στην αντιμετώπιση της COVID-19. Έως τις 14 Μαΐου, την επίσημη ημερομηνία επανέναρξης του Ελληνικού Τουρισμού, θα ανοίγουμε σταδιακά τα σύνορά μας, ώστε να είμαστε απολύτως έτοιμοι. Ήδη αίρουμε βαθμηδόν τους περιορισμούς προκειμένου να δοκιμάσουμε ‘πιλοτικά’ το σχέδιό μας».

To video της καμπάνιας του Υπουργείου Τουρισμού για το ασφαλές άνοιγμα   

ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

Ειδικά για τους Ρώσους ταξιδιώτες προς την Ελλάδα, ο κ. Χάρης Θεοχάρης εξήγησε ότι «η Ρωσία είναι μία από τις χώρες από τις οποίες οι πολίτες της θα μπορούν να μας επισκέπτονται χωρίς περιορισμούς. Θα πρέπει είτε να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν νοσήσει και να έχουν αντισώματα ή να έχουν αρνητικό τεστ πριν από τη άφιξή τους στη χώρα μας. Θα συνεχίσουν να γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι κατά την είσοδο στην Ελλάδα και, αν εντοπιστεί θετικό κρούσμα, αυτό θα απομονώνεται άμεσα. Πρόκειται για ένα πλέγμα μέτρων ασφαλείας το οποίο θα εφαρμοστεί από εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο επιπλέον διαθέτει και την περσινή εμπειρία. Μέχρι τη 14η Μαΐου οι περιορισμοί θα έχουν αρθεί. Επίσης θα είμαστε σε θέση να δεχτούμε στην Ελλάδα και όσους ταξιδιώτες έχουν εμβολιαστεί με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top