Σεισμός Ελασσόνα: Επιχορήγηση 900.000 για τους τρεις δήμους της Θεσσαλίας

Προβλέπονται από 300.000 ευρώ για Δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρκαδόνας

Την οικονομική ενίσχυση των σεισμόπληκτων ανακοίνωσε κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλία ο Στέλιος Πέτσας- ρεπορτάζ μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων Star 6/3/21

Με 900.000 ευρώ θα επιχορηγηθούν οι τρεις δήμοι που επλήγησαν από τους ισχυρούς σεισμούς στη Θεσσαλία, σύμφωνα με απόφαση που υπογράφηκε χθες. 

Σεισμός στην Ελασσόνα: Σε κατάσταση ανάγκης Φαρκαδόνα, Τύρναβος και Ποταμιά

Ειδικότερα, προβλέπονται από 300.000 ευρώ για τους Δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρκαδόνας, όπως προανήγγειλε το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, κατά την επίσκεψή του στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Χωριό Δαμάσι Τυρνάβου: Πολλά σπίτια δεν είναι κατοικήσιμα μετά τον σεισμό- φωτογραφία Eurokinissi

Χωριό Δαμάσι Τυρνάβου: Πολλά σπίτια δεν είναι κατοικήσιμα μετά τον σεισμό- φωτογραφία Eurokinissi

Τα χρήματα πιστώνονται άμεσα προκειμένου να αρχίσει εντός των επόμενων ημερών η καταβολή μέρους της οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των πληγέντων, με το ύψος της να κυμαίνεται από 600 έως 6.000 ευρώ.

Τσίπρας για πληγέντες σεισμού: Αποζημιώσεις άμεσα και εμβολιασμός

«Το είπαμε το Σάββατο, το κάναμε πράξη τη Δευτέρα. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στους συμπολίτες μας που επλήγησαν για όσο χρειαστεί», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Πέτσας: «Τη Δευτέρα θα κατατεθούν 300.000 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες»

Ο σεισμός των 6 Ρίχτερ, στις 3 Μαρτίου, με επίκεντρο την Ελασσόνα, ταρακούνησε αρκετές περιοχές της Θεσσαλίας. Οι μετασεισμοί ήταν αλλεπάλληλοι, με αποτέλεσμα πολλά κτίρια να καταρρεύσουν. Ένας ακόμη σεισμός, μεγέθους 5,9 Ρίχτερ, το βράδυ της 4ης Μαρτίου, συνέχισε το καταστροφικό έργο του. Ενδεικτικά, στο χωριό Δαμάσι Τυρνάβου, πάνω από 250 σπίτια από τα 400 έχουν καταστραφεί, ενώ πολλοί είναι οι κάτοικοι που διανυκτερεύουν σε σκηνές και τροχόσπιτα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top