Λιανεμπόριο: Με λουκέτο κινδυνεύουν 115.000 επιχειρήσεις

Κραυγή αγωνίας από τους καταστηματάρχες

Σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.

Να ανοίξουν οι δουλειές τους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ζητούν οι άνθρωποι που εργάζονται στο λιανεμπόριο. Τα στοιχεία μετά από τα απανωτά lockdown εμφανίζουν πάνω από 100.000 καταστήματα να κινδυνεύουν με οριστικό λουκέτο. Σε εξαιρετικά δεινή θέση είναι τα μαγαζιά που βρίσκονται σε γειτονιές και αποτελούν κυρίως οικογενειακές επιχειρήσεις.  

Εξαδάκτυλος: Κομμωτήρια και click away θα μπορούσαν να ανοίξουν 1η Μαρτίου

Όπως λένε οι καταστηματάρχες, δε θα αντέξουν ούτε μια εβδομάδα κλειστοί τον Μάρτιο, καθώς τα πάγια έχουν γίνει θηλιά στον λαιμό τους. Μόνο η κίνηση του κόσμου μέσα στα μαγαζιά μπορεί να χαλαρώσει αυτή τη θηλιά.      

Lockdown: Μεγάλη η πτώση του τζίρου στο λιανεμπόριο

Μεγάλη είναι η πτώση του τζίρου στο λιανεμπόριο. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ο τζίρος φέτος έχει πέσει 3,25 δις σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο τζίρος των εκπτώσεων θα είναι 30% μειωμένος σε σχέση με τον αντίστοιχο πέρυσι.

Όμως, ακόμα και να δοθεί το «πράσινο» φως για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αρκετοί μαγαζάτορες φοβούνται ότι λίγο μετα θα αναγκαστούν να κλείσουν.

Οι μέθοδοι του click in shop και click away ειναι υπολειτουργία και δε δίνει γρήγορα ρευστό. Άρα δεν έχουν έσοδα για να πληρώσουν τις επιταγές που λήγουν την 1η Μαρτίου.  

λιανεμπόριο

115.000 επιχειρήσεις κινδυνεύουν με λουκέτο. - Eurokinissi

Λιανεμπόριο: 115.000 επιχειρήσεις αναμένεται να βάλουν λουκέτο

Η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών των εμπορικών καταστημάτων, κυρίως στις γειτονίες τις Αθήνας, έχουν φτάσει στα όριά τους.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως επισημαίνουν, ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή πολύ σύντομα 115.000 επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο.

Στην εστίαση το πλήγμα αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο, υποστηρίζουν οι επαγγελματίες, καθώς έχουν να γεμίσουν τα τραπέζια από τον Νοέμβριο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top