Έσοδα μαμούθ περιμένει η Pfizer λόγω του εμβολίου

Ήδη, εκτοξεύτηκαν στα 154 εκατ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του 2020

Η φαρμακοβιομηχανια Pfizer

Έσοδα τουλάχιστον 15 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2021 αναμένει η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer, από το το εμβόλιο της κατά της Covid-19, το οποίο ανέπτυξε σε συνεργασία με τη γερμανική BioNΤech.

Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία αποκάλυψε τις προβλέψεις της για το όφελός της από τις πωλήσεις του εμβολίου σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ δεν απέκλεισε ότι τα έσοδά της θα είναι τελικά μεγαλύτερα, εάν καταφέρει να κλείσει και άλλα συμβόλαια.

Εμβόλιο Pfizer: Λιγότερο αποτελεσματικό στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Στο τελευταίο τρίμηνο του 2020 η Pfizer είχε ήδη έσοδα 154 εκατ. δολαρίων από το εμβόλιο της Covid-19.

Κορωνοϊός: Στο 91,6% η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Η πρόβλεψη για το περιθώριο κέρδους ως ποσοστό επί των εσόδων των εμβολίων της κινείται μεταξύ του 20% και 30% και σε απόλυτους αριθμούς τα κέρδη της (προ φόρων) από τα εμβόλια μπορεί να ξεπεράσουν τα 4 δισ. δολ., σύμφωνα με τους Financial Times.

Το περιθώριο κέρδους μπορεί να αυξηθεί μετά τη λήξη της πανδημίας, εφόσον η τιμή του εμβολίου αυξηθεί και το κόστος του πέσει. 

Σημειώνεται ότι τα κόστη, όσο και τα κέρδη μοιράζονται 50-50 μεταξύ Pfizer και BioNTech.

Ο ελληνικής καταγωγής διευθύνων σύμβουλος της Pfizer 'Αλμπερτ Μπουρλά δήλωσε ότι «είναι ένα ολοένα πιο πιθανό σενάριο» πως οι άνθρωποι θα χρειάζονται ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου ή εμβόλια με διαφορετική σύνθεση έναντι των νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού, κάτι που θα δημιουργήσει μια «διαρκή» ροή εσόδων για την εταιρεία.

«Αν επρόκειτο για μια ανοιχτή αγορά, που σημαίνει ότι οι γιατροί και οι πολίτες θα είχαν την ικανότητα να επιλέγουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν, νιώθω πολύ βέβαιος ότι θα είχαμε το μερίδιο του λέοντος στην αγορά», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top