Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Παράταση έως 8 Φεβρουαρίου για τις αιτήσεις

Οι όροι για τη δεύτερη ευκαιρία

Χρήματα χέρια

Και επίσημα παράταση έως τις 8 Φεβρουαρίου δόθηκε για τις αιτήσεις χιλιάδων επιχειρήσεων για την Επιστεπτρέα Προκαταβολή 5.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει αύριο, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, και θα μείνει ανοικτή έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Όπως ορίζεται στο ΦΕΚ (Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως), η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή για αιτήσεις: 

Δεύτερη ευκαιρία για «Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5» - Ποιους αφορά

-    σε επιχειρήσεις, που έχουν πραγματοποιήσει έναρξη εργασιών από την 1η Νοεμβρίου 2019 έως και την 29η Φεβρουαρίου 2020, καθώς και από την 1η Αυγούστου 2020 έως και την 31η Οκτωβρίου 2020, και οι οποίες ανήκουν σε κλάδους που πλήττονταν άμεσα την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 (λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός, μεταφορές και άλλοι κλάδοι που ήταν κλειστοί με κρατική εντολή την εν λόγω περίοδο).

Οι εν λόγω επιχειρήσεις θα είναι επιλέξιμες στον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ανεξαρτήτως του κύκλου εργασιών τους ή των ακαθάριστων εσόδων τους.

-    σε επιχειρήσεις, οι οποίες υπέβαλαν  αίτηση, που  απορρίφθηκε γιατί δεν είχαν υποβάλει τη σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος. Μπορούν να υποβάλουν εκ νέου αίτηση, εφόσον έως την 19η Ιανουαρίου 2021 δήλωσαν στοιχεία εσόδων στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», που λειτουργεί στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ.

Ανοικτό να μην επιστραφεί μέρος του ποσού για τις πρώτες Επιστρεπτέες

Ορθάνοικτο άφησε το ενδεχόμενο να μην επιστραφεί όλο το ποσό, που είχαν δανειστεί χιλιάδες επιχειρήσεις, από τους τρεις πρώτους κύκλους του προγράμματος (Επιστρεπτέα Προκαταβολή 1,2 και 3), άφησε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι αυτό θα κριθεί από τις δημοσιονομικές δυνατότητες, που θα υπάρχουν.

Υπενθυμίζεται ότι στον τέταρτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, το 50% του κρατικού δανείου ήταν μη επιστρεπτέο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top