Δεύτερη ευκαιρία για «Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5» - Ποιους αφορά

Ανοίγει εκ νέου η πλατφόρμα στις 2 Φεβρουαρίου

Δεύτερη ευκαιρία, για να υποβάλλουν αίτηση για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, θα έχουν χιλιάδες επιχειρήσεις.

Όπως τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον Real FM, την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου θα ανοίξει εκ νέου η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» για τις νέες επιχειρήσεις και για όσους, ενώ δήλωσαν στοιχεία εσόδων, δεν υπέβαλαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η πλατφόρμα θα μείνει ανοικτή έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Χατζηδάκης: Άμεση προσωρινή σύνταξη σε όσους έχουν κάνει αίτηση

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, θα δοθεί η δυνατότητα σε 10.000 επιχειρήσεις που συστάθηκαν από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2020 και από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του 2020 (και ανήκουν στους κλάδους που επλήγησαν από τα lockdown) να λάβουν ποσά από 1.000 έως 4.000 ευρώ, μέσω του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Ποιες επιχειρήσεις αφορά

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν:

•    οι επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει έναρξη εργασιών από την 1η Νοεμβρίου 2019 έως και την 29η Φεβρουαρίου 2020, καθώς και οι επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν έναρξη εργασιών από την 1η Αυγούστου 2020 έως και την 31η Οκτωβρίου 2020, και οι οποίες ανήκουν σε κλάδους που επλήγησαν άμεσα την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 ( λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός, μεταφορές και άλλοι κλάδοι που ήταν κλειστοί με κρατική εντολή την εν λόγω περίοδο), ανεξαρτήτως του κύκλου εργασιών τους ή των ακαθάριστων εσόδων τους.
•    οι επιχειρήσεις που συμπλήρωσαν τα στοιχεία του τζίρου ολοκλήρου του έτους 2020, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport», αλλά δεν υπέβαλαν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο πρόγραμμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top