Πανδημία: Μείωση εισοδήματος για 6 στους 10 εργαζόμενους

Σχεδόν οι μισοί έχασαν πάνω από 20% του εισοδήματος

άδεια τσέπη

Πιο… ελαφρύ το πορτοφόλι χιλιάδων εργαζομένων έκανε η πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με έρευνα της Alcο, την οποία δημοσιοποίησαν η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και το Ινστιτούτο Εργασίας, το 56% των εργαζόμενων δηλώνει ότι έχει υποστεί μείωση τον τελευταίο χρόνο.

Μητσοτάκης: Περιοριστικά μέτρα έως το τέλος της Άνοιξης

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διεξήχθη από 8 έως 12 Ιανουαρίου, το 22% των ερωτηθέντων δηλώνει απώλεια εισοδήματος άνω από 31%, ενώ  το 14% δηλώνει απώλεια εισοδήματος από 21 – 30%.

Σχεδόν έξι στους 10 εργαζόμενους (δηλαδή το 58%) δηλώνουν απαισιόδοξοι για την εξέλιξη της αμοιβής τους το επόμενο 6μηνο.

Όσον αφορά την τηλεργασία, 4 στους 10 δηλώνουν ότι έχουν εργαστεί από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Της… απάτης γίνεται με την «μαϊμού» τηλεργασία: «Βροχή» καταγγελιών

Το 65% αξιολογεί ως αρνητικές τις επιπτώσεις της τηλεργασίας σε σχέση με τις ώρες εργασίας τους, ενώ το 54% αξιολογεί ως αρνητικές τις επιπτώσεις της τηλεργασίας σε σχέση με τα εργασιακά δικαιώματά τους αλλά και με την ψυχική ισορροπία τους.

Το 40% αξιολογεί ως αρνητικές τις επιπτώσεις της τηλεργασίας σε σχέση με την εξέλιξη της αμοιβής τους, ενώ ίδιο ποσοστό καταγράφεται και για τις επιπτώσεις της τηλεργασίας σε σχέση με την επαγγελματική εξέλιξή τους.

Τέλος, το 56% των ερωτηθέντων εκφράζει την απαισιοδοξία του για την πορεία της χώρας τους επόμενους μήνες. Μάλιστα το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 4% σε σχέση με ανάλογη έρευνα που διεξήχθη τον περασμένο Οκτώβριο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top