Της… απάτης γίνεται με την «μαϊμού» τηλεργασία: «Βροχή» καταγγελιών

Γεμάτοι δρόμοι με 1 εκατ. εργαζόμενους να «δουλεύουν από το σπίτι»!

 «Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες για «μαϊμού» τηλεργασία. Ενώ τουλάχιστον 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι είχαν δηλωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο ότι εργάζονται από το σπίτι, είναι απορίας άξιο πως καθημερινά τα μέσα μεταφοράς είναι ασφυκτικά γεματα και οι δρόμοι της Αθήνας μποτιλιαρισμένοι.

Τηλεργασία: Παράταση έως τις 31 Ιανουαρίου 2021

Εάν όντως το 50% των εργαζομένων κάθε επιχείρησης εργάζεται από το σπίτι, τότε δεν θα έπρεπε να γίνεται ο «κακός χαμός» ούτε στους δρόμους ούτε στα μέσα μεταφοράς. Μάλιστα μόνο τον Δεκέμβριο είχαν δηλωθεί στην Αττικη  309.254 εργαζόμενοι σε τηλεργασία,  ενώ το σύνολο των εργαζομένων που έχουν υπαχθεί από τον Οκτώβριο αγγίζει το 1.000.000. 

«Δεν τηρείται το μέτρο της τηλεργασίας για τον πολύ απλό λόγο ότι .δεν παρακολουθείται η τήρησή του...Υπάρχουν εταιρείες που το επιβάλουν αυτό»  δηλώνει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής.

Και εργασιακή ζούγκλα λόγω κορωνοϊού 

ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 

Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες που φτάνουν στη ΓΣΕΕ και στην Επιθεώρηση Εργασίας για «μαϊμού» τηλεργασία.

Όπως επισημαίνει ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, Γραμματέας Τύπου και Δημόσιων Σχέσεων της ΓΣΕΕ «είναι πάρα πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί έλεγχος στον  φυσικό χώρο εργασίας. Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν κλειδωμένες πόρτες και δεν επιτρέπουν την είσοδο των επιθεωρητών καθώς ισχυρίζονται ότι είναι κλειστές».  

Ποιοι είναι οι κλαδοι πρωταθλητές; 
•    τηλεφωνικά κέντρα 
•    ηλεκτρονικά καταστήματα
•    ασφαλιστικές εταιρείες 
•    υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top