Και εργασιακή ζούγκλα λόγω κορωνοϊού 

Κανένας έλεγχος για το αν εφαρμόζεται η τηλεργασία 

Στην απουσία ελέγχων για το αν εφαρμόζεται η τηλεργασία και στην εργασιακή ζούγκλα του κορωνοϊού αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.    

Όπως τόνισε, με βάση τις καταγγελίες στη ΓΣΕΕ,  χιλιάδες άνθρωποι ενώ δηλώνονται σε τηλεργασία υποχρεώνονται να πηγαίνουν καθημερινά στη δουλειά τους 

Κάποιοι μάλιστα κάνουν τηλεργασία και πληρώνουν από την τσέπη τους τον εξοπλισμό ή δουλεύουν ατέλειωτες ώρες.  Άλλοι φοβούνται ότι δε θα πάρουν το Δώρο των Χριστουγέννων και δεν μπορούν να το καταγγείλουν κιόλας, γιατί θα χάσουν τη δουλειά τους.

Τηλεργασία: Πώς να συνεργαστείτε στον ίδιο χώρο με τον σύντροφό σας 

«Δηλαδή έχουμε χιλιάδες πρόστιμα για μάσκες αλλά δεν έχει επιβληθεί κανένα για εκμετάλλευση εργαζομένου» τόνισε η Κ. Μακρή.   

Όπως πρόσθεσε στην επιστρεπτέα προκαταβολή  - δηλαδή τα χρήματα που έδωσε το κράτος στις επιχειρήσεις –υπάρχει ως όρος μόνο ότι οι εργοδότες δεν μπορούν να απολύσουν. 

Εργασιακά: Τι αλλάζει σε ωράρια και υπερωρίες - Πόσο θα πληρώνονται

Η σχολιάστρια του Star ανέφερε επίσης:

«Έπρεπε να υπάρχει ως όρος ότι θα εκπληρώνουν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους και να γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Γι’ αυτό από την Επιθεώρηση Εργασίας, καθώς η πανδημία θα φύγει, θα έχει μείνει πίσω χειρότερη εργασιακή ζούγκλα από αυτή που υπήρχε».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top