Το ξανασκέφτονται στο ΥΠΟΙΚ για το όριο του 30% στις e - αποδείξεις

Κίνδυνος επιβαρύνσεων σε νοικοκυριά λόγω των περιορισμών του Covid-19

Το ξανασκέφτονται στο Υπουργείο Οικονομικών για το όριο των ηλεκτρονικών αποδείξεων, καθώς λόγω των lockdown πολλοί φορολογούμενοι είναι πιθανόν να μην μπορέσουν να πιάσουν το όριο του 30% του εισοδήματος με ηλεκτορνικές συναλλαγές. 

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Τα… SOS και οι παγίδες

Υπενθυμίζεται ότι επί του ποσού που δεν καλύπτεται μποσοστό 30% των δαπανών με ηλεκτρονικές αγορές,  προβλέπεται φορολογική επιβάρυνση 22% (π.χ για εισόδημα  1.000 ευρώ  χωρίς e-αποδείξεις πρόσθετος φόρος 220 ευρώ).   

Στο οικονομικό επιτελείο εξετάζουν μείωση του ορίου καθώς οι ειδικές συνθήκες που επικρατούν στην οικονομία και το μειωμένο λόγω κορωνοϊού εισόδημα των πολιτών δυσχεραίνουν τη συγκέντρωση αποδείξεων σε αυτό το ποσοστό.

 Αποδείξεις: Ποιοι εξαιρούνται από το 30% για το αφορολόγητο

Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε η περίοδος της Black Friday, όταν και εκτοξεύθηκαν στο +143% οι δαπάνες για ηλεκτρονικές αγορές. Αυτό δεν αλλάζει τη σκληρή πραγματικότητα όμως, καθώς τους τελευταίους 9 μήνες ο τζίρο μειώθηκε  κατά 13,1  δισ. ευρώ.      

Το ενδεχόμενο να μειωθεί το ποσοστό έχει αφήσει ανοιχτό και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος δήλωσε μεν ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη να αλλάξει το όριο του 30% για τις e-αποδείξεις αλλά πρόσθεσε  ότι «είναι ένα θέμα που απασχολεί το οικονομικό επιτελείο».     

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top