Πώς θα κάνετε «κούρεμα» φόρων με γονικές παροχές και δωρεές

Τελευταία ευκαιρία για να ξεφουσκώσετε τα τεκμήρια διαβίωσης

Χρήματα

Λίγες ακόμη μέρες περιθώριο, έως το τέλος του 2020, έχουν χιλιάδες φορολογούμενοι για να περιορίσουν ή ακόμα και να μηδενίσουν τη φορολογική τους επιβάρυνση με τη βοήθεια των γονικών παροχών ή δωρεών.

Οσοι αγόρασαν το 2020 αυτοκίνητο ή ακίνητο ή σκοπεύουν να αποκτήσουν πρώτη κατοικία ή πληρώνουν δόσεις στεγαστικού δανείου για την κύρια κατοικία τους ή θέλουν να γράψουν την ακίνητη περιουσία στα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους για να ξεφουσκώσουν τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ έχουν περιθώριο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 για να ολοκληρώσουν τις γονικές παροχές και δωρεές.

Πολύ υψηλή η φορολογική επιβάρυνση της μισθωτής εργασίας στην Ελλάδα

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα πρέπει να αποσταλούν στις ΔΟΥ μέσω email ή κούριερ οι σχετικές φορολογικές δηλώσεις.

Σούπερ μάρκετ: Νέο ωράριο λειτουργίας - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά

Μετά και την ενεργοποίηση της νέας διάταξης που προβλέπει μηδενικό φόρο για γονικές παροχές χρηματικών ποσών έως 150.000 ευρώ, οι περισσότερες γονικές παροχές είναι πλέον αφορολόγητες.

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για την επανένταξη στις 100 - 120 δόσεις

Με τα χρήματα που θα πάρουν τα παιδιά από τους γονείς τους ή τους παππούδες και τις γιαγιάδες θα μπορούν να καλύψουν το τεκμήριο της αγοράς ενός αυτοκινήτου ή άλλου περιουσιακού στοιχείου ή ακόμη και της πρώτης κατοικίας, αλλά και να αποφύγουν τη φορολογική παγίδα με τα τεκμήρια διαβίωσης στα οποία περιλαμβάνονται οι κατοικίες, τα αυτοκίνητα, τα δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία ακόμα και οι δόσεις δανείων που πληρώνονται κάθε μήνα στην τράπεζα.

Προσοχή: Σε αντίθεση με τα ποσά έως 150.000 ευρώ για αγορά πρώτης κατοικίας, τα ποσά για αγορά αυτοκινήτου επιβαρύνονται με φόρο 10%.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top