Black Friday: Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις εκτινάχθηκαν στα ύψη

Στον αντίποδα... τα μικρά συνοικιακά καταστήματα

Φρενίτιδα ηλεκτρονικών πωλήσεων προκάλεσε η Black Friday. Οι παραγγελίες πήραν φωτιά και οι couriers δεν προλάβαιναν να παραδίδουν. Στον αντίποδα, στα μικρά συνοικιακά καταστήματα η ατμόσφαιρα είναι βαριά, καθώς ο τζίρος τους βασίζεται στη φυσική παρουσία των πελατών. 

Black Friday: Η Παρασκευή της κοπάνας, των διαρρήξεων και της Wall Steet

Οι εκπτώσεις κορυφώνονται. Οι καταναλωτές άφησαν αγορές για την τελευταία ημέρα με αποτέλεσμα οι παραγγελίες να φτάνουν σωρηδόν. Laptops, κονσόλες παιχνιδιών, κινητά τηλέφωνα, ρούχα, παπούτσια, ρολόγια, κοσμήματα πλημμύρισαν τις εταιρίες ταχυμεταφορών. Δεν είναι, μάλιστα, λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να κάνουν από τώρα τις χριστουγεννιάτικές αγορές τους, υπό τον φόβο μιας νέας παράτασης του lockdown.

Black Friday: Ποιες ώρες και ποια προϊόντα αγοράζουν οι Έλληνες

Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις εκτινάχθηκαν στα ύψη

Τα καταστήματα παραμένουν κλειστά αλλά οι πωλήσεις για τους «μεγάλους» έχουν εκτοξευθεί λόγω Black Friday. Την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες των συνοικιακών καταστημάτων μιλάνε για πρωτοφανή οικονομική ασφυξία. Τα έσοδα τους έχουν πέσει ως 70%, ενώ το σύστημα Click away προκαλεί πολλές απορίες.

Τα μικρά συνοικιακά καταστήματα δε συμμετείχαν στη φρενίτιδα της Black Friday. Δεν μπορούν να υποστηρίξουν τις ηλεκτρονικές πωλήσεις αλλά και το Click away, δηλαδή την παραλαβή προϊόντων κατόπιν παραγγελίας. 

Όπως λέει ο εμπορικός κόσμος, η παράταση του lockdown ως τα μέσα Δεκεμβρίου θέτει σε κίνδυνο τζίρο 1,5 δις ευρώ.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top