Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Πρώτα να ανοίξουν μικρά και μεσαία καταστήματα

«Το click away δεν μπορεί να εφαρμοστεί στη συντριπτική πλειοψηφία»

Tι είναι το μοντέλο αγορών click away και πώς θα λειτουργεί - ρεπορτάζ μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων Star

Με σχετική επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Α. Γεωργιάδη, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά εκφράζει την εκτίμησή του ότι το μοντέλο αγορών «click away» δεν μπορεί να εφαρμοστεί στη συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων και παράλληλα ζητά να προηγηθεί το άνοιγμα των μικρών και μεσαίων καταστημάτων, «που μπορούν να ελέγξουν πλήρως την προσέλευση των καταναλωτών».

Έμποροι Πειραιά: Όχι στο click away, να ανοίξουμε πριν τα Χριστούγεννα

Tι αναφέρει στην επιστολή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά

«Εν όψει της άρσης του lock down και της σταδιακής επαναφοράς της αγοράς σε λειτουργία, θεωρούμε απαραίτητο να βρεθεί η πολύτιμη ισορροπία ανάμεσα στη δημόσια υγεία και στην ρεαλιστική λειτουργία της αγοράς.

Κορωνοϊός: Mε αγορές click away θα ψωνίσουμε στις γιορτές

Σχετικά με το μοντέλο αγορών «click away», σας δηλώνουμε πως στην ελληνική πραγματικότητα δεν μπορεί να εφαρμοστεί από την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα και τους βρίσκει απροετοίμαστους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας αθέμιτος ανταγωνισμός εις βάρος τους, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα συμβάλλει στην μείωση μετακίνησης των καταναλωτών, μάλλον το αντίθετο.

Κορωνοϊός: Χριστούγεννα με SMS στο 13033 και click away ψώνια

Λύση αποτελεί να ανοίξουν με αυστηρά και ελεγχόμενα μέτρα τα καταστήματα και μάλιστα να προηγηθούν τα μικρά και μεσαία εμπορικά, τα οποία μπορούν να ελέγξουν πλήρως την προσέλευση των καταναλωτών.

Επειδή καμία πρακτική πωλήσεων δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα φυσικά καταστήματα, παρακαλούμε για την αποδοχή της πρότασής μας, σαν μια προσπάθεια πραγματικής στήριξης των μικρών εμπορικών καταστημάτων, που διανύουν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά με αβέβαιο μέλλον».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top