Μετά τη Microsoft, έρχεται και η Amazon στην Ελλάδα

Σε προχωρημένες συζητήσεις με την κυβέρνηση για επένδυση στη χώρα

Amazon

Το έναυσμα για την ανάδειξη της Ελλάδας σε περιφερειακό τεχνολογικό κέντρο της περιοχής, σε βάθος χρόνου, πιθανόν να αποτελέσει η επένδυση της Microsoft.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα την κατασκευή τριών μονάδων αποθήκευσης δεδομένων (data centers) στην Ανατολική Αττική, σε εκτάσεις συνολικού εμβαδού περίπου 100 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και η Amazon, μεταξύ άλλων ο βασικός ανταγωνιστής διεθνώς της Microsoft σε υπηρεσίες cloud, σχεδιάζει προσεκτικά τα επενδυτικά της βήματα στην Ελλάδα.

Πατέλης στο Star: Ανεβαίνουμε πίστα με την επένδυση της Microsoft

Η μεγάλη πολυεθνική έχει συζητήσει εκτενώς με κυβερνητικά στελέχη, σε συναντήσεις στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, είχαν συναντηθεί με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστο Δήμα και είχαν συζητήσει για τη συμμετοχή της αμερικανικής εταιρείας στην «Πολιτεία Καινοτομίας».

Πρόκειται για ένα τεχνολογικό πάρκο που, όταν ολοκληρωθεί, θα φιλοξενεί ερευνητικά κέντρα, startup επιχειρήσεις, αλλά και τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης επιχειρήσεων και μεγάλων βιομηχανιών, το οποίο θα χτιστεί στο ακίνητο (18 στρεμμάτων) της ΧΡΩΠΕΙ, επί της Πειραιώς στο Νέο Φάληρο.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, υπέγραφε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Amazon Web Services, με έμφαση στη συνεργασία των δύο πλευρών στους τομείς της ψηφιακής διακυβέρνησης, των ψηφιακών δεξιοτήτων, των ψηφιακών υποδομών και της καινοτομίας, με στόχο την υποστήριξη του ψηφιακού εκσυγχρονισμού της χώρας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top