Πατέλης στο Star: Ανεβαίνουμε πίστα με την επένδυση της Microsoft

Κατάρτιση σε 100.000 Έλληνες θα προσφέρει η επένδυση! 

Για την επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα,  o «αρχιτέκτονας»  της μεγάλης επιτυχίας για τη χώρα μας, ο  οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού,  Αλέξης Πατέλης

Μητσοτάκης για επένδυση Microsoft: Όφελος 1 δισ. σε βάθος δεκαετίας 

H νέα επένδυση-μαμούθ της Microsoft στην Ελλάδα, με τη δημιουργία data centers, το πλαίσιο του προγράμματος στρατηγικής συνεργασίας #GrforGrowth, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης.  

«Ανεβαίνουμε πίστα με την επένδυση της Microsoft» τόνισε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού σε  θέματα Οικονομίας και πρόσθεσε: «Να σκεφθείτε ότι είμαστε η 27η χώρα στον κόσμο, η 8η μόλις στην ΕΕ και φυσικά η μόνη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που αποκτά data center».    

Όπως διευκρίνισε ο κ. Πατέλης, τo cloud δε βρίσκεται στον ουρανό βρίσκεται σε data centers από όπου αντλούνται τα δεδομένα, ενώ όταν τα data centers βρίσκονται στην Ελλάδα, αυτό θωρακίζει τη χώρα και γεωστρατηγικά 

Αποκαλυπτήρια για την επένδυση-μαμούθ της Microsoft στην Ελλάδα

Για το αν σημαίνει και νέες θέσεις εργασίας, ο κ. Πατέλης απάντησε: «Να το σκεφθύμε σαν έργο υποδομής. Όταν κάνουμε έναν  αυτοκινητόδρομο δεν αναφερόμαστε μόνο στις θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή αλλά στις ευκαιρίες που ανοίγονται. Για να καταλάβετε η Microsoft σκοπεύει να καταρτίσει 100.000 Έλληνες και Ελληνίδες».   

«Έχουμε τον ήλιο τώρα θα έχουμε και το σύννεφο, την υποδομή για να προσελκύσουμε επενδύσεις στην Ελλάδα» τόνισε  ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο οποίος αναφέρθηκε και στις πολύ μεγάλες ταχύτητες που θα προσφέρει στους χρήστες του διαδικτύου η επένδυση αλλά και τη συμβολή της στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.     

«Θα είμαστε πολύ πιο ασφαλείς όταν ανοίγουμε να laptop και μπορεί να το ξεχάσουμε…  Μιλάμε για μια επιχείρηση που επενδύει 1 δις το χρόνο στην κυβερνοασφάλεια. Το κράτος δεν θα μπορεί να κάνει καμία παρέμβαση» επισήμανε.    
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top