Αναδρομικά: Θα τα πάρουν όλοι οι συνταξιούχοι

Όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χ. Σταϊκούρας

Όλοι οι συνταξιούχοι θα πάρουν τα αναδρομικά, όπως αποφάσισε το ΣτΕ. Αυτό διαβεβαίωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε μάλιστα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μην ταλαιπωρηθούν οι Έλληνες συνταξιούχοι. 

Βρούτσης: «Θα υπάρξει λύση για τα αναδρομικά»

«Θα υλοποιήσουμε τις δικαστικές αποφάσεις. Αυτό είναι τετελεσμένο, και χωρίς να ταλαιπωρούνται οι συνταξιούχοι στα δικαστήρια, άρα η απόφαση θα καλύψει το σύνολο των συνταξιούχων», είπε.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να καταβληθούν τα αναδρομικά σε δόσεις ή εφάπαξ με κούρεμα στα ποσά, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως ακόμα συζητείται το πώς θα δοθούν τα ποσά στους δικαιούχους και οι ανακοινώσεις θα γίνουν όταν υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις. 

Αναδρομικά: Ανακοινώσεις από Μητσοτάκη εντός της εβδομάδας

«Πότε πληρώνουμε και σε πόσες δόσεις πληρώνουμε, αν πληρώσουμε σε δόσεις ή αν υπάρχει κούρεμα ή όχι… Αυτό είναι κάτι το οποίο το συζητάμε και πολύ σύντομα με το αρμόδιο υπουργείο, -ουσιαστικά το επισπεύδων υπουργείο, το υπουργείο Εργασίας, θα υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις», είπε.

Μάλιστα αναφερόμενος σε πληροφορίες για κούρεμα των αναδρομικών, τονισε πως δε θα μιλήσει για σενάρια και πως όταν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί. 

Αναδρομικά: Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση του ΣτΕ – Το βασικό σενάριο

«Ο τρόπος με τον οποίο θα καταβληθούν τα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά θα αποφασιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.
Ο κ. Σταϊκούρας είπε ακόμα πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με τους θεσμούς για την πληρωμή των αναδρομικών, αφού δεν είναι μια μόνιμη αύξηση στις συντάξεις και διαβεβαίωσε πως υπάρχει η δυνατότητα να καταβληθούν στους συνταξιούχους.

Αναδρομικά και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι και πόσα θα πάρουν

«Υπάρχει το ταμειακό θέμα, που δόξα τω Θεώ, με τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε με υπευθυνότητα τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας έχουμε τη δυνατότητα το επόμενο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι μήνες και χρόνια, να πληρώσουμε στους Έλληνες συνταξιούχους τα αναδρομικά αυτά», σημείωσε.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top