Γεωργιάδης: Και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα δίνουν μικρά δάνεια 

Δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις και από επιμελητήρια και ασφαλιστικές εταιρείες 

Και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα μπορούν να δίνουν μικρά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, όπως επίσης τα επιμελητήρια και οι ασφαλιστικές εταιρείες,  διεκδικώντας άδεια λειτουργίας ως ίδρυμα χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νομοσχέδιο  του υπουργείου Οικονομικών για τις μικροπιστώσεις.   

Προειδοποίηση Γεωργιάδη σε τράπεζες για τα δάνεια σε επιχειρήσεις

«Και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα μπορούν να δίνουν δάνεια. Το επιτόκιο θα είναι σίγουρα λίγο μεγαλύτερο του τραπεζικού, καθώς θα είναι χωρίς εξασφαλίσεις, αλλά σαφώς μικρότερο του επιτοκίου της τοκογλυφίας» δήλωσε για το ίδιο ζήτημα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, στην εκπομπή «Καλημέρα» στον Σκάι, ο οποίος επιβεβαίωσε επίσης ότι το ίδιο θα μπορούν να κάνουν και ασφαλιστικές εταιρείες και επιμελητήρια υπό προϋποθέσεις. 

Ξεκινά το Ταμείο Εγγυοδοσίας στις 3/6 – Δάνεια "ανάσα" στις επιχειρήσεις  

 O κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι σε συνδυασμό με την επιστρεπτέα προκαταβολή αυξάνονται οι δυνατότητες χρηματοδότησης επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, ακόμη και με μικροποσά 2.000 - 3.000 ευρώ, ώστε να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας.           

Όπως πάντως δήλωσε  μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπεύθυνος του πρότζεκτ microSTARS για τις μικροχρηματοδοτήσεις, Νεοκλής Στάμκος, θα χρειαστεί να περάσουν τρεις – τέσσερις μήνες για να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα πιστώσεων έως 25.000 ευρώ οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στις οποίες απευθύνεται το μέτρο.    


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top