Προειδοποίηση Γεωργιάδη σε τράπεζες για τα δάνεια σε επιχειρήσεις

«Θα γίνεται ανακατανομή κονδυλίων εάν δεν παρέχουν ρευστότητα»

Με ανακατανομή των κονδυλίων προειδοποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης τις τράπεζες, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν παρέχουν ρευστότητα στις επιχειρήσεις οι οποίες πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για την ένταξη στα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία ανακοινώσε η κυβέρνηση και δίνονται με εγγυήσεις του δημοσίου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στο Open, είπε ότι είναι αδιανόητο υγιείς επιχειρήσεις οι οποίες έρχονται σε επαφή με τις τράπεζες, που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» τα χρηματοδοτικά εργαλεία, να συναντούν τείχος και να ταλαιπωρούνται, ενώ πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για δανειοδότηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως προκύπτει από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει δεχτεί δεκάδες καταγγελίες για συμπεριφορές τραπεζικών στελεχών, τα οποία είναι εκτός του πνεύματος, που θα έπρεπε να έχουν οι τράπεζες αναφορικά με την ενίσχυση των επιχειρήσεων, δεδομένων των προβλημάτων, που δημιούργησε η πανδημία.

Νέα αναστολή πληρωμής για φόρους Ιουνίου - Ποιους αφορά

Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης: «Έχω πει ότι στις 30 μέρες, και είμαστε ήδη πάνω από τις 15 μέρες, θα γίνει ανακατανομή των κονδυλίων του Εγγυοδοτικού Ταμείου με βάση το πώς οι τράπεζες έχουν εγκρίνει δάνεια. Οι τράπεζες που πάνε με υπερβολικά κριτήρια και κόβουν υγιείς επιχειρήσεις που δικαιούνται αυτό το εργαλείο και με προσχήματα οι υπάλληλοι των τραπεζών δεν τους δίνουν λεφτά, που δικαιούνται, αυτές οι τράπεζες θα χάσουν λεφτά τα οποία θα δοθούν σε άλλες τράπεζες που κινούνται γρήγορα».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top