Ραβασάκια με αναδρομικό «χαράτσι» για χιλιάδες συνταξιούχους

Το ΥΠΟΙΚ προωθεί ευνοϊκή ρύθμιση για την επίλυση του θέματος

Λύση στο θέμα, που έχει προκύψει με όσους είχαν λάβει τα προηγούμενα χρόνια αναδρομικά συντάξεις, χωρίς να τις έχουν δηλώσει στην εφορία, αναζητά το υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ).

Το θέμα αφορά κυρίως ποσά που εισέπραξαν συνταξιούχοι από το 2013 και μετά, τα οποία αφορούν συντάξεις που δεν είχαν απονεμηθεί προγενέστερα, αλλά δε φορολογήθηκαν ποτέ, μετά την απόδοσή τους.

Αναδρομικά: Τα τελικά ποσά για 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους

Οι ανατροπές στο νέο ασφαλιστικό – Κερδισμένοι και χαμένοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΥΠΟΙΚ προωθεί ευνοϊκή ρύθμιση με στόχο να αντιμετωπιστεί με δίκαιο και λογικό τρόπο το θέμα για τις δεκάδες χιλιάδες των συνταξιούχων, δεδομένου ότι και το κράτος φέρει ευθύνη για τη μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της σύνταξής τους ή για άλλες παραλείψεις που αφορούν στην υπόθεση.

Η ρύθμιση αυτή, σύμφωνα με πηγές, θα περιλαμβάνει έκπτωση επί των προστίμων και προσαυξήσεων, που αναλογούν στη διάρκεια των ετών για τα οποία δεν δηλώθηκαν τα σχετικά ποσά.

Σημειώνεται ότι οι συνταξιούχοι αυτοί πρόσφατα έλαβαν εκκαθαριστικά σημειώματα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με τα οποία τους ζητά να καταβάλλουν τον φόρο που αναλογεί στα εισοδήματα αυτά από συντάξεις που δεν δηλώθηκαν στην εφορία όταν εισπράχθηκαν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top