ΕΡΓΑΝΗ: Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης τον Σεπτέμβριο

Παρά τη λήξη της τουριστικής περιόδου

Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα τον Σεπτέμβριο δείχνουν τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.  
 

Όπως τόνισε η δημοσιογράφος Κατερίνα Τσαμούρη στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star, παρά τη λήξη της τουριστικής περιόδου και το κανόνι της Thomas Cook τα νέα είναι καλά. 

Το ισοζύγιο απασχόλησης (προσλήψεις – απολύσεις δηλαδή) παρουσίασε θετικό πρόσημο, κατά 2.651 θέσεις εργασίας. Τώρα, βελτιωμένο παραμένει και το μερίδιο συμβάσεων πλήρους απασχόλησης με ποσοστό 41,74% έναντι 40,89% που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2018. Ωστόσο, μόλις 4 στις 10 νέες θέσεις εργασίας είναι πλήρους ωραρίου, ενώ 6 στους 10 εργαζόμενους απασχολούνται σε ευέλικτες μορφές εργασίας. Ο κ. Βρούτσης, επεσήμανε πως στόχος της πολιτικής του υπουργείου Εργασίας είναι η ενίσχυση του μεριδίου των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα ληφθούν μέτρα που αποσκοπούν στην καταπολέμηση των φαινομένων της «εικονικής μερικής απασχόλησης».

Ενδεικτικά ανέφερε: στοχευμένους ελέγχους για την περιφρούρηση της αγοράς εργασίας, αύξηση κατά 12% του κόστους των επιπλέον ωρών σε περίπτωση υπερωρίας, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5% από 1η Ιουλίου 2020 μόνο για περιπτώσεις συμβάσεων πλήρους απασχόλησης, τη δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου παραβατικότητας και τέλος την ψηφιακή αναβάθμιση του ΕΡΓΑΝΗ.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top