Πότε θα λάβουν ξανά οι συνταξιούχοι τα εκκαθαριστικά τους;

Τέλος σε μία πρωτοφανή ενέργεια βάζει ο Γιάννης Βρούτσης

Τέλος σε μία πρωτοφανή ενέργεια στην οποία είχε προχωρήσει η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας βάζει ο Γιάννης Βρούτσης. 

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel εδώ

Οι συνταξιούχοι που επί 8 μήνες δεν έπαιρναν εκκαθαριστικά σημειώματα με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν πως υπολογιζόταν η σύνταξή τους θα τα ξαναλάβουν στο τέλος του μήνα. Την αποκάλυψη είχε κάνει υπουργός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel και τώρα την θέτει σε εφαρμογή.

Αναδρομικά έως 7.000 ευρώ σε συνταξιούχους: Πότε και πώς θα δοθούν

ΤΑ "ΚΟΜΜΕΝΑ" ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΡΥΒΑΝ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

Για παράδειγμα εκκαθαριστικό που φέρνει στη δημοσιότητα ο Ελεύθερος τύπος δείχνει ότι συνταξιούχος του ΟΑΕΕ που παίρνει 1.049,53 ευρώ. Μετά τον επανυπολογισμό με τον νόμο Κατρούγκαλου η σύνταξη πέφτει στα 698,74 ευρώ. δηλαδή 350 ευρώ λιγότερα! Αυτά τα 350 ευρώ ο συνταξιούχος συνεχίζει να τα λαμβάνει - όμως τα παίρνει ως προσωπική διαφορά.

Υπενθυμίζεται όμως ότι η περικοπή της προσωπικής διαφοράς ανεστάλη, δεν ακυρώθηκε! Άρα ανά πάσα στιγμή και ανάλογα με την πορεία της οικονομίας μπορεί αυτά τα 350 ευρώ να του περικοπούν.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας έπαψε να στέλνει τα εκκαθαριστικά τους στους συνταξιούχους.

Τα εκκαθαριστικά που θα πάρουν στο τέλος του μήνα οι 1,77 εκατ. συνταξιούχοι θα αφορούν τον Ιανουάριο του 2019. Μέσα σε Οκτώβριο και Νοέμβριο θα αναρτηθούν και για τους υπόλοιπους μήνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top