120 δόσεις: Ευκαιρίες και… παγίδες μετά την παράταση της προθεσμίας

Πώς μπορούν να ωφεληθούν όσοι έχουν ενταχθεί ήδη στις 12 δόσεις

Ποτήρι και χρήματα στο πάτωμα

Με μεγαλύτερη άνεση χρόνου θα μπορούν να υπαχθούν οι οφειλέτες της εφορίας στη νέα ρύθμιση οφειλών σε έως 120 δόσεις, μετά την παράταση για τις αιτήσεις -λόγω πρόωρων εκλογών- έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018, το οποίο σημαίνει ότι οφειλές που δημιουργήθηκαν το 2019 (όπως φόρος εισοδήματος η ΕΝΦΙΑ) πρέπει να ακολουθήσουν την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Ρύθμιση οφειλών: Πώς θα μετατρέψε τις 12 δόσεις σε… 120

Στη νέα ρύθμιση οφειλών έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση περίπου 80.000 οφειλέτες.

Παράταση και στη ρύθμιση των 120 δόσεων!

120 δόσεις: Οι παγίδες και οι αδικίες της ρύθμισης για τα χρέη

Όσοι σκοπεύουν να ενταχθούν στις 120 δόσεις, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι επαναρρυθμίζονται οφειλές, οι οποίες είχαν υπαχθεί στην πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων. 

Παρατείνονται έως τις 29 Ιουλίου οι φορολογικές δηλώσεις

Πρόκειται ουσιαστικά για μια ευκαιρία επαναρρύθμισης χρέους προς την εφορία, η οποία παρέχεται μέσω της νέας ρύθμισης των 120 δόσεων, σε χιλιάδες φορολογούμενους με εκκρεμότητες ληξιπρόθεσμων χρεών, που έχουν ήδη ρυθμιστεί σε δόσεις.

Ο οφειλέτης, όπως αναφέρουν τα Νέα, μπορεί να εισέλθει στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και να επιλέξει να εντάξει στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων όλες τις- ήδη ρυθμισμένες σε έως 12 έως 24 μηνιαίες δόσεις- οφειλές του στην εφορία, που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Φοιτητικό επίδομα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις – Ποιοι δικαιούνται τα 1.000 ευρώ

Με τον τρόπο αυτό μπορεί να επιμηκύνει τον χρόνο αποπληρωμής των συγκεκριμένων οφειλών του και μάλιστα με έκπτωση τουλάχιστον 10% επί των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, που έχουν ήδη συσσωρευτεί.

Ωστόσο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο ότι δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση οι δόσεις για οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες από την 1η Ιανουαρίου.

Παράδειγμα: Πώς μπορούν να ωφεληθούν όσοι έχουν ενταχθεί στις 12 δόσεις

Φορολογούμενος με δύο παιδιά και ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ το έτος 2017, έχει υπόλοιπο ληξιπρόθεσμης οφειλής 3.000, το οποίο έχει ρυθμιστεί με την «πάγια ρύθμιση» των12 δόσεων.

Θα πρέπει να εξοφληθεί σε 9 εναπομείνασες μηνιαίες δόσεις των 333,33 ευρώ εκάστη. Ωστόσο, εάν ο οφειλέτες ενταχθεί στη νέα ρύθμιση θα μπορεί να εξοφλήσει το ποσό σε 60 μηνιαίες δόσεις των 50 ευρώ εκάστη.

Έτσι, θα επιμηκύνει τον χρόνο εξόφλησης της οφειλής του κατά 51 μήνες, αυξάνοντας τον αριθμό των μηνιαίων δόσεων από 9 σε 60, ενώ θα μειώσει δραματικά τη μηνιαία επιβάρυνση για τους επόμενους εννέα μήνες (από τα 333,33 στα 50 ευρώ).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top