«Σαρώνει» η κάνναβη: Επενδύσεις άνω των 350 εκατομμύριων ευρώ στην Ελλάδα

Τριάντα επενδυτές κατέθεσαν φακέλους για καλλιέργεια

Χέρι κρατά φύλλο κάνναβης

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για τη φαρμακευτική και βιομηχανική κάνναβη στην Ελλάδα δείχνουν πολλοί επενδυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κατατεθεί τριάντα επενδυτικές προτάσεις για τη φαρμακευτική και βιομηχανική κάνναβη στη γενική γραμματεία Βιομηχανίας, εκ των οποίων οι δύο έχουν εγκριθεί ήδη ( σε Κόρινθο και Λάρισα), δύο έχουν απορριφθεί και οι υπόλοιπες 26 βρίσκονται σε διαδικασία έγκρισης. 

«Φόρα» την κάνναβη – Μερικές χρήσεις της που δεν είχατε φανταστεί 

Οι επενδυτές προέρχονται από την Ελλάδα αλλά και από Ισραήλ, Καναδά, Σαουδική Αραβία, Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία και Ρωσία.

Χωράφια με… κάνναβη: Νόμιμη πλέον στην Ελλάδα η καλλιέργεια για φαρμακευτική χρήση

Το συνολικό ύψος των επενδύσεων υπερβαίνει τα 350 εκατ. ευρώ, οδηγώντας στη δημιουργία 1.436 νέων θέσεων εργασίας, γεγονός το οποίο -όπως σχολιάζουν άνθρωποι της αγοράς- οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε διεθνές κέντρο παραγωγής και μεταποίησης φαρμακευτικής και βιομηχανικής κάνναβης.

«Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε μια μεγάλη παραγωγή και από τα δυο είδη, βιομηχανική και φαρμακευτική και θα έχουμε στην ουσία δημιουργήσει μια παράλληλη φαρμακοβιομηχανία στην Ελλάδα πάρα πολύ σημαντική»  δήλωσε  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ευρώπη, η αγορά της βιομηχανικής κάνναβης αναμένεται να φτάσει τα 180 εκατ. ευρώ ως το 2028 και της φαρμακευτικής τα 55,2 δισ. ευρώ, ενώ μέσα στα επόμενα έξι χρόνια, ο παγκόσμιος κύκλος επιχειρηματικότητας της κάνναβης αναμένεται να ξεπεράσει τα 145 δισ. δολάρια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top