2,5 εκατ. Έλληνες χωρίς θέρμανση λόγω οικονομικής ανέχειας!

Το τρίτο υψηλότερο ποσοστό (26%) στην Ε.Ε.

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία της Eurostat, που δείχνουν ότι στην Ελλάδα, εν έτει 2019, το ένα τέταρτο του πληθυσμού δεν έχει χρήματα για θέρμανση! 

Όπως ανέφερε ο οικονομικός συντάκτης Γιώργος Παππούς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, το γεγονός αυτό οφείλεται στις υψηλές τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, λόγω των υπερβολικά μεγάλων φόρων.           

Η Eurostat δημοσιεύει σήμερα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, ότι το 2017, το 8% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) δήλωσε σε μια πανευρωπαϊκή έρευνα ότι δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να ζεστάνει επαρκώς το σπίτι του. Το μερίδιο αυτό κορυφώθηκε το 2012 (11%) και μειώθηκε συνεχώς τα επόμενα χρόνια.

Η κατάσταση στα κράτη μέλη της ΕΕ ποικίλλει. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που δήλωσαν ότι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να διατηρήσουν το σπίτι τους αρκετά ζεστό καταγράφηκε στη Βουλγαρία (37%) και εν συνεχεία στη Λιθουανία (29%), την Ελλάδα (26%), την Κύπρο (23%) και την Πορτογαλία (20 %).

Αντίθετα, τα χαμηλότερα μερίδια (σχεδόν 2%) καταγράφηκαν στο Λουξεμβούργο, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τις Κάτω Χώρες και την Αυστρία. Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της ετήσιας έρευνας της ΕΕ για το εισόδημα και τις συνθήκες διαβίωσης (EU-SILC). 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top