Ένα μηνιάτικο θα χάσουν εκατομμύρια μισθωτοί από το ψαλίδι στο αφορολόγητο!

Δείτε με παραδείγματα τι θα σημαίνει στην πράξη για την τσέπη σας

Δεν έχουν τέλος οι μειώσεις εισοδημάτων από το ψαλίδι στους μισθούς και την καταιγίδα φόρων που έχει χτυπήσει ανελέητα τους πολίτες τα τελευταία χρόνια.

Το αργότερο από το 2019 έρχεται και νέα μείωση στο εισόδημα των μισθωτών και συνταξιούχων λόγω του αφορολόγητου ορίου που θα πιάσει στην τσιμπίδα όσους έχουν μηνιαίο εισόδημα από 460 ευρώ και πάνω.  

Η δεύτερη κατά σειρά μείωση του αφορολόγητου θα σημάνει για μισθωτούς και συνταξιούχους,  καθώς και για τους αγρότες,  μια αρκετά μεγάλη μείωση ως προς το εισόδημά τους.

Σήμερα το αφορολόγητο όριο είναι 8.636 ευρώ για τους συνταξιούχους και μισθωτούς χωρίς παιδιά, 8.863 ευρώ για όσους έχουν ένα παιδί, 9.090 ευρώ για όσους έχουν δυο παιδιά και 9.545 για όσους έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά.

Το πακέτο μέτρων της δεύτερης αξιολόγησης προβλέπει τη μείωση του αφορολόγητου ορίου ακόμη και στα 5.600 ευρώ για τους μισθωτούς χωρίς παιδιά.

Παραδείγματα για το τι σημαίνει στην πράξη για τους περισσότερους μισθωτούς και συνταξιούχους

Τι σημαίνει αυτό;

Μείωση του εισοδήματος για τους περισσότερους μισθωτούς και συνταξιούχους έως 600 ευρώ.

Για παράδειγμα,  μισθωτός χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα 8.000 ευρώ είναι σήμερα αφορολόγητος. Με τη μείωση του αφορολόγητου θα κληθεί να πληρώσει φόρο  560 ευρώ, δηλαδή 46 ευρώ το μήνα.

Μισθωτός με δυο παιδιά και ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ πληρώνει σήμερα φόρο εισοδήματος 3.900 ευρώ. Με τη μείωση του αφορολόγητου θα κληθεί να πληρώσει 4.500, δηλαδή εξακόσια ευρώ περισσότερα.

"Σε περίπτωση του αντισταθμιστικού οφέλους με μείωση του συντελεστή φορολόγησης από το 22% στο 20% η ελάφρυνση που θα έχουν σε σχέση με τα 600 ευρώ θα είναι 100 ευρώ" δηλώνει στο Star η φοροτεχνικός Χριστίνα Μαννέ.  

Εκτός από τη καταιγίδα φόρων έρχονται και μαζικές κατασχέσεις για όσους χρωστούν στο δημόσιο. Το σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το 2017 προβλέπει αυτοματοποιημένες και περισσότερες κατασχέσεις και 40.000 ελέγχους στην αγορά για έκδοση αποδείξεων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top