Έως τις 22 Δεκεμβρίου το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους – Θα είναι αφορολόγητο

Πετρόπουλος: Ενισχύουμε τους συνταξιούχους και έτσι εμμέσως βοηθάμε… και τους άνεργους!

Έως τις 22 Δεκεμβρίου το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους – Θα είναι αφορολόγητο

Έως τις 22 Δεκεμβρίου, θα έχει καταβληθεί στους συνταξιούχους, το επίδομα το οποίο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, όπως ξεκαθάρισε στο Πρακτορείο 104,9 FM ο Τάσος Πετρόπουλος.

«Το ελάχιστο ποσό θα είναι 300 ευρώ , ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αγγίξει και τα 800 ευρώ» είπε ο υφυπουργός Εργασίας, εξηγώντας ότι πρόκειται για δέσμευση της κυβέρνησης όταν τα οικονομικά το επέτρεπαν θα προχωρούσε στην ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων.

«Επιλέξαμε να καταβληθεί αυτό το ποσό στους συνταξιούχους που είναι η μεγάλη κατηγορία και με αυτόν τον τρόπο να βοηθηθεί η ελληνική οικογένεια» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας, συμπληρώνοντας πως με αυτό τον τρόπο εμμέσως ενισχύονται… και οι άνεργοι, καθώς όπως είπε, δυστυχώς δεν υπάρχει οικογένεια χωρίς ανέργους!

Ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο επίδομα θα είναι αφορολόγητο και δεν θα συνυπολογιστεί στον καθορισμό του ΕΚΑΣ.

Ερωτηθείς για τις συντάξεις και τα εφάπαξ που βρίσκονται σε εκκρεμότητα τουλάχιστον 2 χρόνια, απάντησε ότι τόσο οι κύριες όσο και οι επικουρικές συντάξεις όπως και τα εφάπαξ, εκδίδονται πλέον με ταχύτατους ρυθμούς. Όπως είπε, περισσότερες από 100.000 συντάξεις έχουν πληρωθεί, ενώ και για τα εφάπαξ τόνισε ότι ενώ η πρόβλεψη ήταν για 13.000, έχουν ήδη εξυπηρετηθεί 15.000.

«Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην κοινωνία και στην οικονομία» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας.
Καταλήγοντας, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι το νέο ασφαλιστικό σύστημα, θα δίνει τη δυνατότητα να εκδίδονται ταχύτερα οι συντάξεις, ενώ ερωτηθείς για το ποσό που προβλέπεται στον προϋπολογισμό για τα ΕΦΑΠΑΞ, είπε ότι αγγίζει το 1 δισ. ευρώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top