Βόμβα από ΣτΕ: «Ναι» στο άνοιγμα λογαριασμών για αδήλωτα εισοδήματα!

Έρχονται αναδρομικοί έλεγχοι πριν από το 2010

Βόμβα από ΣτΕ: «Ναι» στο άνοιγμα λογαριασμών για αδήλωτα εισοδήματα!
«Πράσινο φως» για διευρυμένους φορολογικούς ελέγχους σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε βάθος χρόνου και με το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο του Ν. 3888/10 ανάβει το Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το περιεχόμενό τους αντιστοιχεί στα δηλωθέντα εισοδήματα.
Με αφορμή το «ξεσκόνισμα» που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια σε τραπεζικά στοιχεία και συναλλαγές, με γνώμονα τον εντοπισμό σημαντικών εμβασμάτων και προς το εξωτερικό, το ΣτΕ, ανατρέποντας αντίθετη εφετειακή απόφαση, επιτρέπει την πλήρη διερεύνησή τους και για το παρελθόν, με μοναδικό «ανάχωμα» (για το χρονικό βάθος του ελέγχου) τις διατάξεις και τη νομολογία που έχει διαμορφωθεί σχετικά με την παραγραφή τέτοιων ελέγχων και αξιώσεων του Δημοσίου.
Έτσι στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται για το παρελθόν ότι ένας τραπεζικός λογαριασμός μέσω και της μεταφοράς εμβασμάτων περιέχει ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα τότε η σχετική χρηματική διαφορά μπορεί να θεωρηθεί ως προσαύξηση περιουσίας από άγνωστη πηγή ή αιτία ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για βαριά φορολόγηση της και για το προγενέστερο του 2010 διάστημα.
Τσεκ σε χιλιάδες φορολογούμενους για αδήλωτο χρήμα
Εν τω μεταξύ βροχή κλήσεων σε δεκάδες χιλιάδες φορολογουμένους που εντοπίστηκαν με αποκλίσεις μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των τραπεζικών λογαριασμών τους με το νέο λογισμικό σύστημα των εξπρές διασταυρώσεων στοιχείων ετοιμάζεται να αποστείλει το υπουργείο Οικονομικών.
Οι φορολογούμενοι θα κληθούν από την Εφορία να προσκομίσουν στοιχεία και παραστατικά που να δικαιολογούν την απόκλιση σε διαφορετική περίπτωση θα τους βεβαιωθούν έξτρα φόροι και πρόστιμα για αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας.
Τα ειδοποιητήρια θα σταλούν μόλις θεσπιστεί η ρύθμιση για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων ως μέσο πίεσης για να ενταχθούν στη ρύθμιση και να εισρεύσει ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top