Η κυβέρνηση του Μεξικό ετοιμάζει προσφυγή στην Δικαιοσύνη κατά της Google

Διεκδικεί να επανορθώσει ο αμερικανικός κολοσσός για τον Κόλπο της Αμερικής

ΜΕΞΙΚΟ - ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟ - ΤΡΑΜΠ - GOOGLE

Αυστηρή προειδοποίηση εξαπέλυσε σήμερα η πρόεδρος του Μεξικό, Κλαούντια Σέινμπαουμ απευθυνόμενη προς την Google ζητώντας την να ανακαλέσει την ονομασία «Κόλπος της Αμερικής» για τον «Κόλπο του Μεξικό». Διαφορετικά προειδοποιεί με προσφυγή σε νομικές διαδικασίες.  

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ξεκίνησε εμπορικό πόλεμο σε Καναδά και Μεξικό


«Θα περιμένουμε την απάντηση της Google και, διαφορετικά, θα προχωρήσουμε σε νομικές διαδικασίες», είπε η Σέινμπαουμ, κατά τη διάρκεια της τακτικής της συνέντευξης Τύπου. 

Αυστηρή προειδοποίηση προς τον Τραμπ

 

Η κυβέρνηση του Μεξικό ετοιμάζει προσφυγή στην Δικαιοσύνη κατά της Google

Η επικεφαλής του μεξικανικού κράτους έδωσε στη δημοσιότητα μια δεύτερη επιστολή της κυβέρνησης της, με ημερομηνία 11η Φεβρουαρίου και παραλήπτη τη Google, στην οποία υπογραμμίζει ότι «το διάταγμα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μετονομάζει μονάχα ως Κόλπο της Αμερικής το τμήμα των ΗΠΑ προς τον βορρά, και όχι εκείνο του Μεξικό και της Κούβας, προς τον νότο, που θεωρούνται ‘εθνικά εδάφη’ και τελούν ‘υπό τη δικαιοδοσία’ των δυο χωρών».

 

Η κυβέρνηση του Μεξικό ετοιμάζει προσφυγή στην Δικαιοσύνη κατά της Google


«Σε καμία συνθήκη το Μεξικό δεν θα αποδεχθεί τη μετονομασία μιας γεωγραφικής ζώνης που περιλαμβάνει ένα τμήμα της επικράτειάς του και το οποίο βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσία του», υπογράμμισε στο ίδιο πνεύμα ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικό, Χουάν Ραμόν ντε λα Φουέντε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top