Απίστευτες εικόνες: Πλημμύρισε η έρημος Σαχάρα

Ανησυχία των επιστημόνων για την κλιματική αλλαγή

Ρεπορτάζ του δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για τις πλημμύρες στην έρημο Σαχάρα (αρχείου)

Κι όμως, η έρημος Σαχάρα πλημμύρισε και θυμίζει όαση! Μετά την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε τόσο τον Αύγουστο, όσο και τον Σεπτέμβρη του 2024 προκλήθηκαν πλημμύρες και οι εικόνες που έρχονται από την περιοχή είναι πρωτοφανείς και... ανησυχητικές.

 Απίστευτες εικόνες: Πλημμύρισε η έρημος Σαχάρα

Εικόνες από την πλημμυρισμένη Σαχάρα / AP 

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι η έρημος του νοτιοανατολικού Μαρόκου είναι από τα πιο... στεγνά μέρη στη γη και σπάνια βρέχει. Αυτή είναι η πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια που στην περιοχή βρέχει τόσο πολύ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

«Στα Λευκά» Η Έρημος Σαχάρα

Απίστευτες εικόνες: Πλημμύρισε η έρημος Σαχάρα

Ανησυχία από τους επιστήμονες για τις πλημμύρες στη Σαχάρα / AP 

Τι κι αν έβρεξε μονάχα δύο μέρες, το νερό που έπσε στη γη ήταν τόσο - σύμφωνα με την κυβέρνηση - που ξεπέρασε τους ετήσιους μέσους όρους σε αρκετές περιοχές, που έχουν λιγότερα από 250 χιλιοστά ετησίως.

Απίστευτες εικόνες: Πλημμύρισε η έρημος Σαχάρα

Σε... όαση μετατράπηκε η έρημος Σαχάρα / AP 

Μπορεί οι φωτογραφίες από την πλημμυρισμένη σαν... όαση Σαχάρα να είναι εντυπωσιακές, ωστόσο προκαλούν έντονη ανησυχία για την κλιματική αλλαγή, με τους επιστήμονες να κρούουν για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top