Μαύρη λαοθάλασσα για την κηδεία του Ραϊσί

Άρχισε η κούρσα για τη διαδοχή του Ιρανού Προέδρου

Ξεκίνησαν στο Ιράν οι τελετές για την κηδεία του Εμπραχίμ Ραϊσί, που σκοτώθηκε ξαφνικά σε δυστύχημα με ελικόπτερο. Βαρύ πένθος. Μια μαύρη λαοθάλασσα πλημμύρισε τους δρόμους στις πόλεις του Ιράν. Όλοι κρατούσαν φωτογραφίες του Ραϊσί.

Πένθος για τον χαμό του Ιρανού Προέδρου

Guardian: Η επόμενη μέρα στο Ιράν μετά τον θάνατο Ραϊσί

Στην Ταμπρίζ, πολύ κοντά στο σημείο που συνετρίβη το ελικόπτερό του, το πλήθος συνωστιζόταν για να αγγίξει το ανθοστόλιστο όχημα που μετέφερε τη σορό του.

Μνήμα για τον Εμπραχίμ Ραϊσί στο Ιράν

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στη Τεχεράνη. Την Πέμπτη το πρωί η σορός του θα μεταφερθεί στην επαρχία του Νότιου Χορασάν και στη συνέχεια στη γενέτειρά του Μασχάντ, όπου θα ταφεί το ίδιο βράδυ. 

Άρχισε η κούρσα για τη διαδοχή του Ραϊσί

Ο στρατός στο μεταξύ ερευνά τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου. Στα συντρίμμια βρέθηκε το ματωμένο δαχτυλίδι του Ραϊσί. Η κούρσα για το ποιος θα το παραλάβει έχει αρχίσει ήδη στο Ιράν με τους υποψήφιους να ανήκουν στο ίδιο φάσμα σκληροπυρηνικού θεοκρατισμού. 

Ιράν: Πένθος για τον θάνατο του Προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί

Πιθανός διάδοχος θεωρείται και ο γιός του Χαμενεΐ. Οι προεδρικές εκλογές ορίστηκαν για τις 28 Ιουνίου.

Ο Ερντογάν κήρυξε εθνικό πένθος μιας ημέρας για τον θάνατο του προέδρου του Ιράν. Την ίδια ώρα υπάρχουν αντιδράσεις για τα συλλυπητήρια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ χαρακτηρίζει «ντροπή» την τήρηση ενός λεπτού σιγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top