Το Ισραήλ απειλεί με «επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν

«Η Τεχεράνη θα απαντήσει αν το Ισραήλ προχωρήσει σε αντίποινα»

«Βράζει» η Μέση Ανατολή, με τον κίνδυνο νέου πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Ιράν να είναι πλέον υπαρκτός. 

Στο «χείλος» του γκρεμού η Μέση Ανατολή - Αναγκαία η αποκλιμάκωση

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ συνεδρίασε τη Δευτέρα, προκειμένου να αποφασίσει πώς θα «απαντήσει» στην επίθεση που δέχθηκε από το Ιράν. Όπως αποφασίστηκε, στόχος του Ισραήλ είναι να πλήξει το Ιράν χωρίς να προκαλέσει γενικευμένο πόλεμο, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12.

Μέση Ανατολή: Τα σενάρια για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Παράλληλα αναφέρεται ότι το Ισραήλ θέλει να δράσει κατά του Ιράν σε συντονισμό με τις ΗΠΑ.

Ακόμα, συζητήθηκαν πολλές επιλογές, με καθεμία από αυτές να είναι μια «επώδυνη» απάντηση κατά του Ιράν, η οποία, όμως, δε θα πυροδοτήσει έναν περιφερειακό πόλεμο.

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στοχεύει, επίσης, να επιλέξει μια απάντηση στην ιρανική επίθεση του Σαββάτου την οποία δεν θα μπλοκάρουν οι ΗΠΑ. 

Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ

(AP Photo/Tomer Neuberg, File)

«Η Τεχεράνη θα απαντήσει άμεσα αν το Ισραήλ προχωρήσει σε αντίποινα»

Την ίδια ώρα, το Ιράν δηλώνει ότι δεν επιθυμεί αύξηση των εντάσεων, αλλά θα απαντήσει άμεσα και πιο σθεναρά από ό,τι προηγουμένως, αν το Ισραήλ προχωρήσει σε αντίποινα, δήλωσε σήμερα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν στον Βρετανό ομόλογό του, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ισλαμική Δημοκρατία εκτόξευσε drones και πυραύλους προς το Ισραήλ αργά το Σάββατο σε αντίποινα για μια επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό, τροφοδοτώντας φόβους για έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο που θα μπορούσε να ξεσπάσει στον απόηχο του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top