Ισραήλ: Συνεδριάζει το πολεμικό συμβούλιο-Αποφασίζουν την απάντηση στο Ιράν

Η σύγκρουση με το Ιράν δεν έχει τελειώσει ακόμη, λέει ο Ισραηλινός υπουργός

Στις 3:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ, ώστε να αποφασιστεί η απάντηση στον Ιράν μετά την επίθεση της Τεχεράνης με εκατοντάδες drones και πυράυλους που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου και κράτησε 5 ώρες.

Ισραήλ: Πώς θα αντιδράσει στην επίθεση του Ιράν

Όπως ανακοινώθηκε περισσότερα από 300 μη επανδρωμένα σκάφη (drone) και πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το ιρανικό έδαφος προς το Ισραήλ, με την εκτίμηση των ζημιών στο εσωτερικό της χώρας να μην έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Χθες εξάλλου κατά τη διάρκεια της ιρανικής επίθεσης το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ εξουσιοδότησε το έκτακτο Πολεμικό Συμβούλιο ώστε να μπορεί να λάβει αποφάσεις σχετικά με την απάντηση που θα δωθεί στην επίθεση του Ιράν. Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι το Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ δεν θα χρειάζεται να πάρει έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας προκειμένου να αποφασίσει για την «απάντηση» στο Ιράν.

«Είπαμε ότι αν το Ιράν επιτεθεί στο Ισραήλ, θα του επιτεθούμε και εμείς…»

Το πρωί της Κυριακής (14/4) σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ισραήλ Κατζ δήλωσε ότι η απειλή για επίθεση στο Ιράν μετά τα αντίποινά του εξακολουθεί να ισχύει. «Είπαμε ότι αν το Ιράν επιτεθεί στο Ισραήλ, θα του επιτεθούμε και εμείς και αυτό εξακολουθεί να ισχύει. Πρέπει να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με τους συμμάχους μας. Θα ηγηθώ μιας πολιτικής επίθεσης κατά του Ιράν», συμπλήρωσε.

Η σύγκρουση με το Ιράν «δεν έχει τελειώσει ακόμη», λέει ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, μετά την επίθεση της Τεχεράνης στο Ισραήλ χθες βράδυ, ανέφερε σήμερα ότι η σύγκρουση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ «δεν έχει ακόμη τελειώσει».

«Το κράτος του Ισραήλ δέχτηκε επίθεση με εκατοντάδες πυραύλους και drones και οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις απέτρεψαν αυτήν την επίθεση με εντυπωσιακό τρόπο», είπε ο Γκάλαντ, καλώντας τους Ισραηλινούς να παραμείνουν «σε εγρήγορση και να ακολουθούν με προσοχή τις οδηγίες που δημοσιεύονται από η Διοίκηση των IDF και Homefront». Ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι το Ισραήλ «πρέπει να είναι προετοιμασμένο για κάθε σενάριο».

«Μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους εταίρους, καταφέραμε να υπερασπιστούμε το έδαφος του κράτους του Ισραήλ», συνέχισε ο Γκάλαντ. «Προκλήθηκαν πολύ μικρές ζημιές – αυτό είναι το αποτέλεσμα των εντυπωσιακών επιχειρήσεων του IDF».

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οι κυριότερες αντιδράσεις

Iσραήλ: Συνεδριάζει νωρίς το απόγευμα το πολιτικό συμβούλιο του Ισραήλ

Ο Γκάλαντ είναι ένας από τους τρεις άνδρες που απαρτίζουν το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, μαζί με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον Μπένι Γκαντζ. Το πολεμικό συμβούλιο έχει εξουσιοδοτηθεί να αποφασίσει για την απάντηση του Ισραήλ στην ιρανική επίθεση, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος στο CNN. Θα συνεδριάσει σήμερα στις 15:30.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Νετανιάχου απευθύνθηκε στους πολίτες του Ισραήλ, δηλώνοντας ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια άμεση επίθεση από το Ιράν και είναι έτοιμο για «οποιοδήποτε σενάριο, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά».

«Έχουμε καθορίσει μια σαφή αρχή», συνέχισε ο Νετανιάχου. «Όποιος μας βλάψει, θα τους βλάψουμε. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας έναντι κάθε απειλής και θα το κάνουμε ισοπεδωτικά και με αποφασιστικότητα».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top