Δημοτικές εκλογές Τουρκία: Προβάδισμα για Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Μπροστά η αντιπολίτευση σε Άγκυρα και Σμύρνη

Έκλεισαν το απόγευμα οι κάλπες στην Τουρκία. Δεκάδες εκατομμύρια πολίτες ψήφισαν για να εκλέξουν τους δημοτικούς τους άρχοντες για τα επόμενα πέντε χρόνια. Το ενδιαφέρον όλων βέβαια είναι στραμμένο στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Ερντογάν αγωνίστηκε μέχρι την τελευταία στιγμή να εμποδίσει την επανεκλογή του νυν δμάρχου και ηγετικού στελέχους της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Δημοτικές εκλογές Τουρκία: Έκλεισαν οι κάλπες- Εν αναμονή αποτελεσμάτων

Δημοτικές εκλογές Τουρκία: Τα πρώτα αποτελέσματα 

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, «χαστούκι» για τον Ερντογάν αποτελούν και οι τρεις μεγάλες πόλεις: Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Σμύρνη. 

Στην Κωνσταντινούπολη, ο Ιμάμογλου είναι μπροστά από τον «εκλεκτό» του Ερντογάν με 49,6% με καταμετρημένο το 26,8% των ψήφων, αναφέρει το NTV. Ακολουθεί ο Μουράτ Κουρούμ με ποσοστό 41,6%.

Στην Άγκυρα ο Μανσούρ Γιαβάς προηγείται με ποσοστό 49,41% έναντι του Τουργκούτ Αλτινόκ που προς ώρας συγκεντρώνει ποσοστό 42,03%.

Με το βλέμμα στραμμένο στη «μάχη» της Κωνσταντινούπολης 

Ήταν άλλη μια έντονη προεκλογική εκστρατεία για τον Πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος ανέλαβε προσωπικά την προσπάθεια να γκρεμίσει από τον δημαρχιακό θώκο της Κωνσταντινούπολης τον Ιμάμογλου. Για μια ακόμη φορά μάλιστα έπαιξε το χαρτί της Αγίας Σοφίας λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. 

Δημοτικές εκλογές Τουρκία: «Μάχη» Ιμάμογλου - Κουρούμ στην Κωνσταντινούπολη

Ως και χαρτζιλίκι μοίρασε μέσα στον Ναό. To μεσημέρι προσήλθε να ψηφίσει με την Εμινέ στο πλευρό του. 

Μια ήττα Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη, θα έβαζε φρένο στα σχέδιά του να ηγηθεί της τουρκικής αντιπολίτευσης και να διεκδικήσει την εξουσία με πολλές πιθανότητες να τα καταφέρει. Σήμερα πάντως ο Ιμάμογλου ψήφισε έχοντας στο πλευρό του τη γυναίκα του Ντιλέκ, η οποία δεν φορά μαντίλα σε αντιθεση με την σύζυγο του τούρκου Προέδρου.  

Ο εκλεκτός του Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ, αρκέστηκε σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στην υποστήριξη του Τούρκου προέδρου.

Ερντογάν: Αν το 1974 είχαμε πιέσει, θα είχαμε πάρει ολόκληρη την Κύπρο

Στην Άγκυρα, ο επίσης δήμαρχος της αντιπολίτευσης, Μανσούρ Γιαβάς δήλωνε σίγουρος για τη νίκη του απέναντι στον εκλεκτό του Ερντογάν, Τουργκούτ Αλτινόκ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top