Δημοτικές εκλογές Τουρκία: Έκλεισαν οι κάλπες- Εν αναμονή αποτελεσμάτων

Κρίνεται η... «παντοδυναμία» του Ερντογάν

Ολοκληρώθηκε επισήμως η διαδικασία στις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία, καθώς οι κάλπες έχουν πια κλείσει. 

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν πρώτα στις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στην ανατολική Τουρκία για τις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα σ' ολόκληρη τη χώρα, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Τουρκίας.

Στις μεγάλες πόλεις, όπως η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη, και στο δυτικό τμήμα της χώρας, η ψηφοφορία άρχισε μια ώρα αργότερα.

Δημοτικές εκλογές Τουρκία: «Μάχη» Ιμάμογλου - Κουρούμ στην Κωνσταντινούπολη

Ερντογάν: «Νέα εποχή για τη χώρα»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ότι «αυτές οι εκλογές σηματοδοτούν την αρχή μιας νέας εποχής στη χώρα μας» και ευχήθηκε οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης να συμβάλουν καθοριστικά στην έναρξη ενός νέου αιώνα για την Τουρκία.

Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν και οι δύο βασικοί υποψήφιοι για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης, στις σημερινές δημοτικές εκλογές, ο νυν δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου και ο εκλεκτός του προέδρου Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ.

Ερντογάν: «Αυτές είναι οι τελευταίες μου εκλογές»

Δημοτικές εκλογές Τουρκία: Ιμάμογλου και Κουρούμ άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα

«Η ψήφος είναι ιερό δικαίωμα στη δημοκρατία μας. Αυτό το δικαίωμα πρέπει να προστατευθεί. Οι κανόνες σχετικά με την προστασία αυτού του δικαιώματος είναι σαφείς, αλλά δυστυχώς, δεδομένου ότι υπάρχουν ελλείψεις στο θέμα αυτό στην Τουρκία, το θέμα αυτό γίθνεται σε συνεργασία με τους πολίτες», είπε ο Ιμάμογλου με τον Κουρούμ απ' την μεριά του να τονίζει «Θεού θέλοντος θα κάνουμε το πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο σεισμού και τα κυκλοφοριακά προβλήματα. Στις 31 Μαρτίου, ο ήλιος θα ανατείλει». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top