Μόσχα: Ισλαμιστές ή πληρωμένοι εκτελεστές οι δράστες;

Αμφιβολίες για τον συνολικό αριρθμό των δραστών

Εκτός από το σοκ που προκάλεσε η χθεσινή φονική επίθεση των τρομοκρατών στη Μόσχα, αρκετά ερωτηματικά ζητούν απαντήσεις, τόσο σε ότι αφορά τους δράστες και τα κίνητρά τους, όσο και την αντίδραση των αρχών.

Ο Κωστής Βέιμος εξηγεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ότι όπως είδαμε και στο βίντεο, ένας τρομοκράτης που συνελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας δηλωσε ότι τα κίνητρα της επίθεσης στη Μόσχα δεν είχαν καμία σχέση με το Ισλάμ, σε αντίθεση με ό,τι ισχυρίζονται τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.  

μοσχα

«Ζούσαμε σε έναν ξενώνα μαζί με άλλους μετανάστες από το Τατζικιστάν. Δεν μπορούσα να βρω δουλειά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τότε κάποιος ονόματι Αμπντούλα μου έστειλε μήνυμα και μου πρότεινε να σκοτώσω ανθρώπους για χρήματα», είπε ένας.

Αν είναι έτσι, τότε το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιός τους πλήρωσε.

Αμφιβολίες για τον συνολικό αριρθμό των δραστών

Ερωτήματα όμως δημιουργούνται κι από τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Μόσχα. Αν οι τέσσερις συλληφθέντες είναι οι μόνοι εκτελεστές, όπως υποστηρίζουν Πούτιν και Ισλαμικό Κράτος, δεδομένου ότι οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για πέντε ή έξι δράστες.

Μακελειό Μόσχα - Μεγάλη καθυστέρηση αστυνομικής επέμβασης

Ενα άλλο ερώτημα είναι επίσης γιατί καθυστέρησε τόσο η ρωσική αστυνομία να επέμβει με δεδομένο ότι η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο κι άρα τα μέτρα ασφαλείας θα έπρεπε να είναι δρακόντεια όταν πρόκειται, μάλιστα, για μια συγκέντρωση 6.000 αθώων ανθρώπων. Τόσους χωρούσε η αίθουσα, όπου έγινε το μακελειό. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top