Βασίλισσα Λετίθια: Τι θα πάρει σε περίπτωση διαζυγίου από τον Φελίπε

Η συμφωνία χωρισμού που αναγκάστηκε να υπογράψει πριν τον γάμο

Μαύρα σύννεφα έχουν σχηματιστεί πάνω από το παλάτι Θαρθουέλα στη Μαδρίτη και πίσω από τις βαριές πόρτες το βασιλικό ζεύγος προσπαθεί να σταθεί όρθιο και να ξεπεράσει το σκάνδαλο της φερόμενης συζυγικής σχέσης της βασίλισσας Λετίθια με τον πρώην γαμπρό της. 

Φελίπε και Λετίθια 1

Το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας είχε περάσει κρίσεις και στο παρελθόν, ωστόσο κατάφερνε να τις ξεπεράσει. Πάντως για καλό και για κακό η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας είχε προνοήσει και πριν από τον γάμο τους Φελίπε με τη Λετίθια είχαν υπογράψει ένα σύμφωνο διαζυγίου, που ορίζει με σαφήνεια τι θα πρέπει να γίνει σε περίπτωση χωρισμού τους. 

Σκάνδαλο στην Ισπανία: Φελίπε και Λετίθια έχουν υπογράψει το διαζύγιό τους

Έτσι, σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα η βασίλισσα Λετίθια σε περίπτωση που χωρίσει από τον βασιλιά της Ισπανίας θα έχει εξασφαλίσει το μέλλον της και θα επιστρέψει στη δημοσιογραφία, την οποία εγκατέλειψε για να ανέβει στον θρόνο. 

Φελίπε και Λετίθια 2

Ο πρώην δικηγόρος της, Ντέιβιντ Ροκασολάνο δημοσίευσε τη συμφωνία διαζυγίου του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας. Πρόκειται για ένα έγγραφο 50 σελίδων, που περιγράφει τα οφέλη των δύο πλευρών. 

Ισπανία: Ο πρώην γαμπρός της βασίλισσας Λετίθια ξαναχτυπά

Συγκεκριμένα σε έναν ενδεχόμενο χωρισμό η Λετίθια θα λάμβανε μηνιαίο οικονομικό επίδομα εφ’ όρου ζωής από τους γενικούς κρατικούς προϋπολογισμούς, καθώς είναι η μητέρα της μελλοντικής βασίλισσας και αρχηγού του κράτους, πριγκίπισσας Λεονόρ. 

Φελίπε και Λετίθια 3

Θα είχε επίσης πρόσβαση σε δύο επίσημες κατοικίες, μία για τη θερινή περίοδο και μία για τη χειμερινή περίοδο, μαζί με το απαραίτητο προσωπικό, με καλυμμένα όλα τα έξοδα.

Ο Χουάν Κάρλος πίσω από τις φήμες για την παράνομη σχέση της Λετίθια;

Όμως, σε περίπτωση διαζυγίου, η Λετίθια θα πρέπει να αποποιηθεί της κηδεμονίας των παιδιών της που θα μείνουν με τον πατέρα τους. 

Το προγαμιαίο συμβόλαιο ήρθε στη δημοσιότητα μετά από τις αποκαλύψεις του πρώην γαμπρού της βασίλισσας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε ερωτική σχέση μαζί της. 

Φελίπε και Λετίθια 4

Τα ισπανικά μέσα αναφέρουν ότι η βασίλισσα Λετίθια και ο βασιλιάς Φελίπε περνούν όσο περισσότερο χρόνο μπορούν χωριστά, και πως ήδη έχουν δρομολογήσει το διαζύγιό τους. 

Βασίλισσα Λετίθια: Απειλές θανάτου μετά την αποκάλυψη της κρυφής σχέσης

«Τώρα δεν κάνουν καν τον κόπο να προσποιηθούν ότι έχουν καλή σχέση», εξηγεί η Ισπανίδα βασιλική ειδικός Pilar Eyre, σύμφωνα με το El National. «Νομίζω ότι αυτός ο γάμος δεν υπάρχει πλέον όπως τον ξέραμε», πρόσθεσε.

Φελίπε και Λετίθια 5

Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι γιατί δεν ανακοινώνουν τον χωρισμό τους. Η απάντηση πιθανόν να βρίσκεται στο προγαμιαίο συμβόλαιο, αφού και οι δύο έχουν να χάσουν πολλά. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top