«Επικίνδυνος ο καρκίνος του Καρόλου. Ο Ουίλιαμ ετοιμάζεται για διαδοχή»

Δημοσίευμα «βόμβα» βρετανικής εφημερίδας

Καταβεβλημένος ο βασιλιάς Κάρολος κατά την επιστροφή του στο Λονδίνο / Βίντεο αρχείου Star

Κρίσιμη φαίνεται πως είναι η κατάσταση υγείας του βασιλιά Καρόλου, ο οποίος έχει διαγνωστεί με καρκίνο, γι΄αυτό έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία της διαδοχής του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον βασιλικό ειδικό και συγγραφέα Τομ Κουίν στη βρετανική Mirror, το γεγονός ότι ο μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ξεκινήσει αυτά τα πλάνα, ίσως αποδεικνύει ότι η κατάσταση της υγείας του είναι πιο σοβαρή, απ΄ότι πίστευαν οι γιατροί.

Πρίγκιπας Χάρι: Καλοβλέπει επιστροφή στο παλάτι, αλλά ο Ουίλιαμ καραδοκεί

Μάλιστα, ο βασιλιάς φαίνεται πως κρατά κρυφά τα σχέδιά του από τον δευτερότοκο γιο του, τον πρίγκιπα Χάρι. 

Πρίγκιπας Χάρι: «Έσπασε» τη σιωπή του για τον καρκίνο του βασιλιά Καρόλου

«Ο πρίγκιπας της Ουαλίας βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού της διαδοχής. Από την άλλη, κανείς δεν εμπιστεύεται τον Χάρι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τομ Κουίν.  Η δυσπιστία λέγεται ότι προέκυψε μετά τις συνεντεύξεις του Χάρι στα μέσα ενημέρωσης και τις επιθέσεις στη βασιλική οικογένεια στο βιβλίο με τα απομνημονεύματά του με τίτλο «Spare».

Βασιλιάς Κάρολος, πρίγκιπας Ουίλιαμ, πρίγκιπας Χάρι

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν περιλαμβάνει στα πλάνα διαδοχής του τον μικρότερο γιο του, πρίγκιπα Χάρι / AP File Photo (Martin Meissner)

«Ο πρίγκιπας Χάρι δεν περιλαμβάνεται στο σχέδιο διαδοχής»

Ο Τομ Κουίν πρόσθεσε ότι ο Κάρολος γνωρίζει πως ως μελλοντικός βασιλιάς, ο Ουίλιαμ βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού διαδοχής. «Οι αξιωματούχοι είχαν υποθέσει ότι ο Κάρολος θα παρέμενε υγιής τουλάχιστον μέχρι τα μέσα των 80, πριν χρειαστεί να ξεκινήσει ο σχεδιασμός διαδοχής. Όμως το ότι ξεκίνησε από τώρα, ίσως αυτό σημαίνει ότι ο καρκίνος είναι πιο επικίνδυνος απ΄όσο πίστευαν στην αρχή».

«Το πλάνο διαδοχής είναι άκρως μυστικό. Κανείς δεν εμπιστεύεται τον Χάρι να είναι μέρος του για τον απλούστατο λόγο ότι αν αισθάνεται με οποιονδήποτε τρόπο περιφρονημένος ή δεν του δίνεται αυτό που πιστεύει ότι του αξίζει, θα τρέξει κατευθείαν στα μέσα ενημέρωσης», υπογράμμισε ο Κουίν.

Πρίγκιπας Ουίλιαμ και πρίγκιπας Χάρι

Η σχέση του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι περνάει κρίση εδώ και χρόνια / AP File Photo (Martin Meissner)

Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Χάρι στο βιβλίο του είχε περιγράψει την ταραχώδη σχέση του με τον αδερφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ενώ εξαπέλυσε πυρά και κατά του πατέρα του, μέσω ντοκιμαντέρ του Netflix που έκανε μαζί με τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ.

Η τοποθέτηση του Τομ Κουίν έρχεται εν μέσω ισχυρισμών του Χάρι ότι είναι πρόθυμος να βοηθήσει τη βασιλική οικογένεια μετά τη διάγνωση του πατέρα του. Ο Δούκας του Σάσεξ επιβεβαίωσε ότι έχει προγραμματίσει κάποια ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top